Explozia prețurilor la carburanți în seara zilei de 9 martie este considerată de președintele PSD o încercare de destabilizare a economiei românești. Marcel Ciolacu a cerut mobilizarea miniștrilor PSD pentru sancționarea vinovaților și i-a avertizat pe speculanți că “se joacă cu focul în benzinărie”. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Departamentul Anti-Fraudă să vadă motivele pentru care prețurile au explodat la unii dintre comercianți, ministrul Economiei, Florin Spătaru a mobilizat ANPC, dar mai ales trebuie să stabilească un cadru european care să preîntâmpine creșterile artificiale de prețuri și practicile neconcurențiale. Chiar și ministrul Muncii, Marius Budăi, va trimite Inspecția Muncii la comercianții de carburanți.
Liderul social democrat susține că “specula și lăcomia acestor șarlatani” sunt inacceptabile și promite “o replică tranșantă și dură” din partea instituțiilor statului.
Declaratia președintelui PSD vine după declarația publică în același sens a premierului, Nicolae Ciucă, dar este de remarcat că, deși creștea prețurilor la benzină și motorină s-a mai moderat, totuși se mențin diferențe notabile față de ziua anterioară.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentȘeful ANPC: Vom confisca veniturile obținute din vânzarea carburanților la prețuri majorate artificial
Articolul următorPreședintele PSD dă de pământ cu Consiliul Concurenței