O abordare logică, o abordare care să țină cont de logica bugetară! Asta a cerut președintele PSD, Marcel Ciolacu,. Liderul social democrat a răbufnit după ce ministrul Energiei nu a venit cu un plan elaborat, nici măcar cu o foaie A4 referitoare la reglementarea pieței energiei. Niciun buget nu se poate face fără a se cunoaște prețul și reglementările finale privind măsurile de protecție pentru populație și agenții economici. Marcel Ciolacu a răbufnit din nou și a pus în brațele mult pomenitului ministru Virgil Popescu toate subiectele fierbinți ale Coaliției. Logica lui Marcel Ciolacu este simplă: orice buget pornește de la modelarea sistemului energetic și abia după rezolvarea problemei pensiilor speciale se poate evalua cu cât pot fi crescute pensiile pentru a se menține în marja de deficit bugetar asumată.
Teoretic, președintele PSD pune corect problema și spune că în mod firesc compensările se adresează consumatorilor vulnerabili și nu companiilor, condiție pe care trebuie să o respectăm dacă vrem să compensăm energia din fonduri europene.
„Nu poți să contruiești un buget. Asta încerc să transmit și colegilor de Coaliție și devin foarte nervoși. Și chiar domnului președinte. Nu poți să construiești un buget sănătos, dacă tu nu ai rezolvat situația energiei. Să închidem cu ordonanța din Parlament”, a explicat președintele PSD și a atras atenția că nu are o vină personala și nici PSD o vina politica pentru ca energia a fost deja vândută pe anul acesta.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAlianța pentru Patrie: inflația e mai mare de 21,5%
Articolul următorPrin reglementarea propusă de PSD, prețurile facturilor de energie vor crește cu 50 %