Noaptea e un sfetnic bun și presedintele PSD, Marcel Ciolacu, va decide până mâine dimineață cine va fi vicepremierul social democrat în Guvernul Ciucă. Postul revine, potrivit acordului politic, președintelui PSD, dar Marcel Ciolacu vrea conducerea Camerei Deputaților și va decide cui ii lasă funcția guvernamentală. Funcția de vicepremier este disputată de cei doi prim-vicepreședinți, Gabriela Firea, ministrul Familiei, și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Există și posibilitatea funcției de vicepremier fără portofoliu, dar liderul social democrat optează pentru o structură guvernamentală eficientă și suplă, “cu certitudine” vicepremier cu portofoliu. Guvernul Ciucă este un guvern de criză în care PSD a lăsat orgoliile și calculele electorale și a avut drept scop impunerea propriilor măsuri economice, sociale și sanitare, de natura sâ garanteze creșterea veniturilor românilor. Coaliția a luat decizia ca, în 2022, 7% din PIB să meargă în investiții, iar condițiile puse de PSD pentru intrarea la guvernare au ținut exclusiv de măsurile pentru români, loviți puternic de boală și de sărăcia generată de creșterea prețurilor.
Conducerea PSD a validat titularii portofoliilor:
Ministrul Finanțelor – Adrian Câciu
Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu 
Ministerul Economiei – Marius Humelnicu
Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila 
Ministerul Tineretului și Familiei – Gabriela Firea
Ministerul Apărării – Vasile Dâncu
Ministerul Muncii Marius Budăi
Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat că a primit laude la scenă deschisă pentru negocierile purtate, dar a negat ferm laudele vehiculate de presă din partea Olguței Vasilescu. “Este femeie”  a fost contra- argumentul lui Marcel Ciolacu, de a convinge că primarul Craiovei l-a felicitat, dar în niciun caz nu a spus că a luat “până și banii de la pieptul mortului”.
Liderul social democrat  a declarat că PSD avea obligația morală de a întra la guvernare și a lăsat PNL funcția de premier pentru a  putea să-și impună propriile politici și măsuri sociale.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu a anunțat lista miniștilor PSD
Articolul următorMarcel Ciolacu își depune candidatura pentru președinția Camerei Deputaților