Ministrul Sănătății, Alexandria Rafila,  a sesizat Corpul de Control al premierului în legătură cu neregulile descoperite la Capitolul Sănătate din PNRR. După ce a prezentat într-o emisiune televizata cum la 1 euro investit se plătesc 5 pentru consultanță în documentul asumat pe persoana fizica de fostul ministru rezist, Cristian Ghinea, Alexandru Rafila vine cu noi și noi exemple. Niciun funcționar din MS  nu a fost cooptat în grupul de lucru pentru elaborarea PNRR. 
La rândul său, primarul Craiovei, social democrata Olguța Vasilescu, vine cu noi exemple. Proiectele privind construcția de spitale regionale au fost selectate după bunul plac al ministrului Ghinea și al colegilor săi din USR. Nu a existat metodologie, nu a existat procedură de selecție, nu există criterii de selecție sau vreo hotărâre de guvern care să reglementeze cum se face selecția. Rezultatul a fost că Municipiul Craiova, care a făcut proiectul european pentru construirea unui spital de pediatrie, a fost neeligibil, în vreme ce orașe din Ardeal primesc 2, chiar 3 proiecte.
La cele susținute de Alexandra Rafila sau Olguța Vasilescu, foștii miniștri USR răspund violent cu acuze de măsluite a datelor și fals, dar și cu jigniri grosolane. Cristian Ghinea a mers până acolo încât l-a acuzat pe profesorul Rafila ca aduce acuzații USR pentru că “îi este lene să-și facă treaba la minister”. Rafila a răspuns cu importanta primilor 7 ani din viață, dar foarte important, este hotărât să lase organele de anchetă să facă lumină în legătură cu consultanta de 2000 de euro pe zi  inclusa de USR în nota de plată a poporului român.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu crede în Coaliția cu PNL dincolo de 2024
Articolul următorAdrian Chesnoiu, în ajutorul fermierilor