Poate în cel mai dificil moment politic, liderul social democrat, Marcel Ciolacu, dă un balon de oxigen imens Coaliției PSD – PNL. Într-un interviu acordat Agenției de presă Reuters, președintele PSD afirmă că actuala majoritate parlamentară de 70% din voturi va rezista, nu doar până în 2024, anul alegerilor pe toate palierele politice. “Cred că această coaliţie de guvernare va funcţiona până în 2024 şi mai cred că are un viitor şi după 2024 cu aceeaşi structură”, a declarat președintele Camerei Deputaților. “Când ai o astfel de majoritate, trebuie să ţinteşti, să faci lucruri îndrăzneţe”, sunt promisiuni curajoase ale lui Marcel Ciolacu într-un moment în care problemele economice, criza preturilor la energie și carburanți, inflația vin cu lovitură după lovitură pe capul românilor. Dar social democratul răspunde cu calm, optimism și obiective ambițioase. România trebuie să-și câștige independența energetică prin creerea unor noi capacități de producție, iar modificarea cadrului legislativ pentru exploatarea gazului offshore la Marea Neagră este un obiectiv imediat, din actuala sesiune parlamentară.
Agenția de presa Reuters amintește că România a avut, în ultimii 10 ani, 10 premieri, dar liderul PSD este convins că PSD-PNL-UDMR și minoritățile vor găsi numitorul comun la problemele energetice, fiscale și de trai ale românilor.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentExploziv. Mafioții și procurorii corupți cer „capul lui Rizea”. Cât sunt dispuși să plătească în schimb?
Articolul următorPNRR ul lui Ghinea pe Sănătate intră în faza de anchetă