Întrăm în scenariul anticipatelor. Anunțul a fost făcut de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, pe pagina oficială a partidului, mult înainte ca președintele PNL, Florin Cîțu, să refuze susținerea pentru Guvernul Cioloș.  Mai mult decât atât, secretarul general al PSD anunță și opțiunea USR pe care mizează social-democrații: alegerile anticipate sunt soluția de avarie și pentru USR. Reproducem mai jos declarația politică asumată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu și dată publicității cu 3 ore înainte de decizia conducerii PNL:

Negocierea lui Dacian Cioloș cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România. Premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar. Ar fi o bătaie de joc la adresa democrației ca o formațiune de importanța politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliție. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament.

Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relația dintre PNL și USR este ruptă și nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de fațadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului și invers au consecințe. Instabilitatea politică va continua.

PSD a spus că soluția cea mai la îndemână pentru deblocarea situației este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. Pentru că este limpede că Cioloș a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime și românii. Ei așteaptă astăzi, în criză, soluții de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf.

Românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluția de avarie pe care o susține și USR-ul

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCulisele statului paralel | Biografia controversată a enigmaticului Dacian Cioloș – legătura cu Serviciile
Articolul următorPSD cere anchetă penală la Ministerul Sănătății