La începutul anilor 2000, România a luat toate măsurile, nu doar legale, pentru a fi un stat membru NATO și UE. S-au folosit toate pârghiile inclusiv cele economice,pentru acest deziderat cu susținere masivă în rândul clasei politice, dar și în rândul populației. Fost ministru al Transporturilor ( 2000-2004) în Guvernul Năstase, Miron Mitrea a confirmat că privatizarea Petrom a fost un compromis necesar care ne-a adus acolo unde ne-am dorit. “Nu poți să judeci o privatizare din 2004 prin prisma anului 2022, a explicat invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus, care-și amintește că erau sute de informări ale serviciilor de informații la acea dată. Consultantul politic a pus în antiteză modul în care funcționa SRI pe vremea mandatului lui Radu Timofte cu activitatea succesorului George Maior. Miron Mitrea nu a uitat să spună cuvintele crestine”Dumnezeu să-l odihnească!” în ceea ce îl privește pe Radu Timofte și și-a amintit cum George Maior a răspuns cu “o scrisorică” la întrebarea președintelui, Traian Băsescu, legată de vânzarea Petrom către OMV. 
Ce s-a întâmplat după 2004, dupa privatizare, trebuie analizat. În ce măsură s-a respectat contractul de privatizare, rămas secret și greu de urmărit public. Miron Mitrea i-a îndemnat pe jurnaliștii de la Realitatea Plus să nu renunțe la a afla ce s-a întâmplat cu dosarul penal în legătură cu respectarea contractului de privatizare către firma austriaca OMV, făcut de procurorul constănțean, Teodor Niță. Jurnaliștii Realitatea Plus au informația ca dosarul nu a fost nici judecat, nici clasat, doar procurorul a fost urmărit de necazuri și de ghinion, cum ar spune președintele, Klaus Iohannis. Însă consultantul politic le-a sugerat jurnaliștilor de la Realitatea să i se adreseze cu o scrisoare deschisă ministrului liberal al Justiției, Cătălin Predoiu. 
În alta ordine de idei, fostul ministru în Cabinetul Năstase a apreciat ca vânzarea Petrom nu este cea mai ciudată privatizare  și a amintit vânzarea Romtelecom către operatorul public de comunicații din Grecia. 
“Să fii un bun politician înseamnă să faci lucruri bune pentru țara ta, nu întotdeauna corecte. Sunt momente în care nu ai încotro și trebuie să faci compromisuri mari. Astăzi România nu are niciun motiv să facă asa ceva pentru Schengen. Și-a câștigat un statut international. Suntem membru valoros în UE. Suntem membru valoros în NATO. Pe teritoriul României este prima linie de apărare a NATO împotriva principalului inamic, Rusia “, a declarat Miron Mitrea jurnalistei Nicoleta Cone.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Este o prostie propunerea lui Nehammer, cu gardurile. Migrația nu se oprește la granițe cu bâta
Articolul următorMitrea a spune pe șleau: cablul submarin electric de la Marea Neagră, altă “tâmpenie” europeană!