Consultantul politic Miron Mitrea susține că soluțiile Austriei pentru stoparea migrației ilegale nu sunt realiste, iar refuzul admiterii în Schengen a țării noastre arată că Nehammer este un „politician prost”, cel puțin în comparație cu premierul Ungariei – Viktor Orban, apropiat și el de Rusia. Consultantul politic a avertizat și cât de grele vor fi negocierile pentru Schengen anul viitor.

„Asta cu gardurile este o prostie pentru cine crede. Niciodată un gard nu va ține un om. Nu poate o cușcă să țină un om înăuntru decât dacă e bine păzită de oameni.

Să facă gard Bulgaria cu cine? Pentru că intră o parte dintre migranți, dar majoritatea intră prin Grecia. Grecia este țară Schengen. Să fie scoasă grecia din Schengen?

Problema migrației nu se va rezolva. 

Și Nehammer știe ce știu și eu: Migratia nu se opreste la granite cu bâta, o opresti putin, o amâni. Cu ce metoda să-i oprești pe ucraineni, pe o parte îi împușcă rușii, pe de o parte îi gonim?”, a comentat Miron Mitrea, la Culisele Puterii.

„Este un prim-ministru excelent Viktor Orban. El, împreună cu Polonia au fost marii opozanti la incercarea imorala a Comisiei Europene de a controla politic tarile membre si de a exporta valorile progresiste din UE. Si asta face si acum. Ei doi, cele doua tari s-au rupt in momentul în care Ungaria si-a declarat lipsa sprijinului Ucrainei in fata Rusiei. A hotărât că așa-i mai bine pentru Ungaria.

Orban este un politician cu experienta. Acest politician din Austria nu este, el a ajuns intamplator in functia de cancelar. Fostul cancelar Kurz, când a fost acuzat ca a bagat mana la bugetul statului ca sa-si finanteze partidul si a fost nevoit sa demisioneze…, așa a venit acest Nehammer, care nu are nici pregătire, nici experiență. L-a făcut Viktor Orban în cinci minute. Ce nu-și dă seama acum este că face jocul lui V. Orban. Incearca si cancelarul Austriei ca Orban să schimble placa, dar e subțire”, a mai spus Miron Mitrea despre încercarea cancelarului austriac de a reveni asupra poziției rigide din 8 decembrie, când a refuzat intrarea României în Schengen prin veto-ul dat.

„De ce a facut cancelarul asta? Pentru că este un politician foarte slab, prost ca politician. Cum poti tu, în mijlocul unui război să zici pas României, e o dificultate pentru țara ta.

Ne-a făcut un mare serviciu. Au vazut ca România este o mare valoare.

Lucrurile sunt complicate. Pentru că urmeaza Suedia, ca sunt conservatori. Sunt patru partide de dreapta. Va fi foarte greu, cu Austria a fost poezie”, a concluzionat Miron Mitrea analiza șanselor României în anul 2023 de a obține unanimitatea pentru admiterea în Schengen.

Articolul precedentMiron Mitrea, despre refuzul cancelarului Nehammer pe Schengen: Orice politician face orice pentru mandat – Influența rușilor în Austria
Articolul următorMitrea ii îndeamnă pe jurnaliștii Realitatea să i se adreseze ministrului Justiției în privința dosarului penal referitor la relațiile OMV-Petrom