Cioloș premiant, Iohannis repetent. Este radiografia săptămânii trecute în opinia consultantului politic, Miron Mitrea. În cadrul emisiunii Culisele Puterii, declaratia președintelui, Klaus Iohannis, referitoare la eșecul statului român în a-și proteja cetățenii  îl lasă repetent în politica românească, mai ales că vine după indemnul șocant de a ne apuca să jucăm golf. Pe de altă parte, Dacian Cioloș a câștigat  președinția USR la capătul unor alegeri nu lipsite de emoție și al unui Congres exemplar în raport cu ce s-a întâmplat la liberali.
Dar nominalizările analistului politic au relevanță și în războiul subteran declanșat între Klaus Iohannis și Dacian Cioloș odată cu demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion. Este o săptămână cu un bilanț negativ pentru PNL și pozitiv pentru USR, formațiune care aspiră să monopolizeze alternativa la PSD. “Este evidentă dorința USR și a lui Dacian Cioloș de a scoate în decor PNL. PNL își joacă ultimele momente pe scena politică de partid important. USR încearcă cu succes, după ce părea că va rata, să fie al doilea pion important în politică românească alături de PSD”, a identificat consultantul politic principalele tendințe politice după alegerile interne din PNL și USR.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: anticipatele sunt dificile și depind de președinte, suspendarea e facilă. Klaus Iohannis plătește scump susținerea lui Florin Citu
Articolul următorMiron Mitrea: Poporul are nevoie de lideri!