Între Coldea și Helvig mai sunt și alte grupări. Este mențiunea importantă pe care o face Miron Mitrea. Consultantul politic apreciază că descinderea spectaculoasă a Procurorului EPPO la București este parte din războiul subteran dintre cele două grupări și contra-atacul său a venit după discursul de la Universitatea Babeș Bolyai a actualului șef al SRI, Eduard Helvig, un discurs atenționare pentru structurile vechii Securități. “Helvig a vorbit de cei care stau în spatele unor politicieni, de cei care stau în spatele unor afaceri. Numai nu a scris numele acolo, Maior, Coldea sau generalul Căpșună, binomul. A fost o amenințare clară: nu va mai băgați în politică, nu încercați să faceți voi jocurile în 2024! Știm că sunteți băgați și în afaceri și s-ar putea să vă prindem degetele. Oamenii ăștia nu au fugit au contra-atacat cu piesa lor cea mai grea. Au adus-o pe Laura Codruța Kovesi la București să vorbească cu Guvernul, cu DNA și să dea două interviuri”, a pus în ordine ultimele evenimente invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus. “Noi nu ne dam bătuți! ” , ar  fi mesajul procurorului EPPO, iar dosare trimise în judecată, cum ar fi cele ale lui Sebastian Ghiță sau Liviu Dragnea sunt demonstrații publice ale menținerii unei anumite influențe. Miron Mitrea crede că Laura Codruța Kovesi s-ar retrage din aceste lupte, dar nu mai poate pentru că întreaga sa carieră este construită “sub un mecanism”. 
Dar Miron Mitrea consideră contra-atacul Laurei Codruța Kovesi semnul slăbiciunii  grupării pe care o reprezintă, al situației de defensivă în care se află aceasta. “Laura Codruța Kovesi n-a venit la București pentru candidatură. A venit să dea un sprijin clar grupării pe care o reprezintă și care a fost șifonată de Eduard Helvig. Dar dacă erau puternici nu aveau nevoie de această demonstrație de forță. E clar că echipa care a promovat-o pe doamna Kovesi nu s-a simțit bine după discursul de la Cluj și  și-a arătat muschii “, a precizat Miron Mitrea și a amintit regulile din Arta războiului care recomandă să te arăți slab când ești puternic și puternic atunci când ești slab. Consultantul politic nu s-a sfiit să o indice pe Laura Codruța Kovesi drept continuatoarea fostei ministrese a Justiției, Monica Macovei, în comparație cu care este  totuși “cu mult mai elegantă”.
Care va fi deznodământul acestui război? “În mod evident tabăra lui Klaus Iohannis este mai conectată în zona internațională. Această tabăra este ușor mai bine cuplată în afară. Dar de ce trebuie să alegem dintre aceste două tabere? Mai sunt și alte tabere, mai sunt și alți oameni care pot candida. Sigur ca jocul important al politicienilor mari este de a-și selecta adversarul. Acum se face aceasta selecție a adversarilor. Din fericire pentru stânga, luptele se dau pe partea dreaptă. Am mai mâncat pâinea aceasta în 2000”, s-a întrebat dubitativ consultantul politic în prezența histrionică a jurnalistei Nicoleta Cone.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDe ce i-a luat Klaus Iohannis locul lui Marius Budăi
Articolul următorCULISELE PUTERII. Miron Mitrea, despre Schengen. Care este domeniul care ar avea cel mai mult de câștigat