România și-a rezolvat toate problemele și a mai rămas doar procentul la majorarea pensiilor de stabilit. Președintele, Klaus Iohannis, s-a trezit la  iarmaroc și a licitat precum samsarii de mașini din Târgul Vitan. Intervenția președintelui în problema majorării pensiilor arată că șeful statului nu prea-și găsește locul spre finalul celui din urmă mandat. Pe liberali i-a încolonat și rânduit până i-a amețit și Nicolae Ciucă  pare blocat pe stânga împrejur la fiecare decizie importantă. Așa că șeful a trecut la PSD să dea indicații prețioase. 
Dar ieșirea președintelui pe tema pensiilor arata ca situația României este mai mult decât gravă. Nu se întrevăd reușite viitoare pare să transmită încleștarea președintelui de a pune mâna măcar în parte pe farâmiturile  de aruncat mulțimii. 
Când PSD lansează un procent de majorare o face îndreptățit din moment ce deține Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii. Dar când președintele mărește pensiile în loc să se ocupe de Schengen și de eternul MCV pe la Bruxelles, este evident că e în până de idei și inițiative în Dealul Cotroceniului. Apoi șochează maniera demagogică a propunerii fără nicio justificare sau interes din partea președintelui. Legea prevede obligativitatea indexarii cu rata inflației din anul precedent, nu din anul în curs și chiar și primul om în stat e nevoit să indice sustenabilitatea și sursa de finanțare.
Există sindromul de a face ceva când tensiunea intrapsihică este prea mare și așa  pare sa se întâmple cu uzurpatorul lui Marius Budăi după vizita Laurei Codruța Kovesi. Este poate motivul pentru care PSD se poartă elegant și a lansat critici decente și atacuri măsurate. Dar nu fără rezerva că tensiunea prezidențială ar putea apuca pe calea lui Florin Cîțu și arunca tara în aer la 25 de procente. Cu alte cuvinte, până și PSD pare că s-a plictisit de duelul cu Klaus Iohannis și doar ii transmite câteva semnale intimidante și mai întreabă, a câta oară?, ce mai face Virgil Popescu. Băieții drăguți au uitat de drumul expres și linia ferată Constanța Gdansk, de energia nucleară și alte surse de energie strategice sau mai puțin strategice. Și au mărit schema la Ministerul Energiei cu 5 posturi de secretar de stat. Pentru că ce este în mână nu-i minciună! Cel puțin până vin americanii. Despre care Ziarul Financiar ne spune că nu vin, ci pleacă.
Pleacă puțin doar! Nimeni nu-și poate imagina cât poate indura și aștepta poporul român. Popor care nu știe un singur lucru: în compania cui va aștepta în continuare!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPensii majorate cu până la 15% de la 1 ianuarie 2023 – Răspunsul lui Marius Budăi
Articolul următorMiron Mitrea vede a treia cale în războiul dintre Helvig și gruparea Laurei Codruța Kovesi