România a avut de câștigat de pe urma atitudinii recalcitrante a premierului Ungariei, Victor Orban, în Europa. În emisiunea Culisele Puterii, Miron Mitrea a analizat în paralel succesul politic al liderului Fidesz și evoluția economică a Ungatiei. Invitatul permanent al emisiunii de la Realitatea Plus a pus punctul pe I și a dat pe față meteahna românilor de a avea o părere proastă despre ei înșiși și țara lor. 
“În 1990, PIBul Ungariei era de două ori și jumătate mai mare decât al României. Teoretic, pentru că, atunci, oficial dolarul era 21 de lei și în realitate 100 de lei. Practic, PIBul Ungariei era de 15 ori mai mare. Astăzi PIB- ul Ungariei este cu câteva sute de dolari înaintea noastră și într-un an, un an și jumătate, trecem peste ei. Așa stă situația statistic în vreme ce noi ne înjurăm economia și suntem convinși că avem cei mai slabi ministri, iar Victor Orban este prim-ministru de 16 ani și a mai fost 4 ani înainte. Este un politician extrem de talentat, populist, care reușește să-i facă pe unguri să-l voteze în timp ce stau cam pe loc economic”, i-a declarat Miron Mitrea jurnalistei, Nicoleta Cone. Cariera politică îndelungată a invitatului i-a adus aminte de importanța si statutul special de care se bucura Ungaria în anii 90, în relațiile internaționale, perioadă în care România “era nimeni față de Ungaria”. Vedetele din Est erau Polonia și Ungaria . “Politica pe care a dus-o domnul Orban a făcut ca Ungaria să fie privită cu mai puțină încredere de la Bruxelles și România astăzi să fie mult mai bine poziționată”, a apreciat consultantul politic potrivit căruia contextul generat războiul din Ucraina favorizează România.” Modul cum am tratat situația din Ucraina, deșii politicienii serioși știu că aveam motive serioase să fim mai cârpănoși, a fost foarte bun, eficient. E bine că nu am stat să enumerăm motivele de supărare și le-am dat tot ajutorul ucrainenilor. Acum numai de noi depinde să folosim  oportunitățile “, a atentionat Miron Mitrea.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: „Până acum a fost liniște în coaliție. Ciucă era partenerul PSD. Acum, că e președintele PNL, devine adversarul lui Ciolacu”
Articolul următorEmmanuel Macron şi Marine Le Pen s-au clasat pe primele două locuri ale primului tur al prezidenţialelor în Franța