Klaus Iohannis a pus șaua pe PNL și, acum, pe Coaliție. Este marele câștigător al Rotativei. Miron Mitrea a explicat la Realitatea Plus cum schimbarea de guvern este despre lupta pentru supraviețuirea politica a lui Klaus Iohannis la finalul celor 10 ani de mandat prezidențial. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii a arătat că președintele controlează PNL după ce a dat la o parte liderii influenți în partid și și-a pus proprii oameni, cum ar fi Cătălin Predoiu sau Alina Gorghiu.

Următorul pas, scoaterea UDMR de la guvernare, ceea ce îl lasă pe premierul social democrat doar cu susținerea liberalilor. Pas cu pas, am ajuns la pasul trei și vedem deja atacurile unor liberali ca Robert Sighiartău. “Cred că îi convine că mai există voci în PNL contra PSD ca să râcâie PSD să nu se așeze”, a  expus în continuare Miron Mitrea rațiunile prezidențiale.

Se dorește o funcție externă, la NATO sau Consiliul European, sau, în caz de eșec internațional, preluarea PNL. “PNL se redesenează cu Klaus Iohannis”, a pus punctul pe I Miron Mitrea, dar a avertizat că atacurile la PSD nu cresc PNL, ci AUR, iar partidul lui Marcel Ciolacu are oricând varianta anticipatelor, doar că soluția nu este agreată de electorat.

PSD pare liniștit și mulțumit. În locul lor as fi foarte îngrijorat, a fost avertismentul lansat de Miron Mitrea.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentGuvernul Ciolacu este guvernul construcției unei economii prospere
Articolul următorScenariul ruperii Coaliției – Ce spune Miron Mitrea despre ipoteza lui Robert Sighiartău: Începe să facă opoziție cât e la putere