USRPLUS și a luat o felie de tort cu care se va îneca. Este profeția consultantului politic, Miron Mitrea. Invitat permanent al emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus, Miron Mitrea a analizat Puterea, asa cum se configurează ea din negocierile pentru constituirea Guvernului Cîțu. Echipa guvernamentală pornește cu un punct vulnerabil important la drum: nominalizarea actualului ministru de Finanțe, ca urmare a erorii politice majore a demisiei de la Palatul Victoria semnată de Ludovic Orban. Florin Cîțu este punctul vulnerabil al Guvernului de dreapta, mai ales pentru că este o persoană conflictuală, agresivă, pe teme pe care nu are de ce să fie agresiv și, în plus, nu are arta negicierii, nu știe să găsească numitorul comun și nici nu este foarte popular. Pe de alta parte, Guvernul pleacă la drum cu probleme de credibilitate, generate mai ales de inabilitatea USRPLUS de a purta negocierile și ambitiile de premier ale lui Dacian Cioloș.
În ceea ce privește perioada de gratie de care ar beneficia guvernul viitor, Miron Mitrea crede că va fi mai scurtă de o săptămână. Este o situație rezultată din problemele grave, sanitare și economice, profilul de personalitate al premierului, dar și din climatul politic și social foarte tensionat. Florin Cîțu aduce mai de grabă a reprezentant USRPLUS decât PNL prin numeroasele conflicte pe care le deschide, agresivitatea crescută și declarațiile de presa lipsite de autocenzură, a atenționat consultantul politic. 
In ciuda auspiciilor vitrege, Miron Mitrea nu exclude o adaptare a echipei guvernamentale și o viață îndelungată a acesteia și a amintit că perspective la fel de proaste a avut și Guvernul Văcăroiu la instalare și a stat 4 ani la Palatul Victoria.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD face Opoziție dură la Guvernul PNL – USRPLUS și UDMR
Articolul următorCulisele statului paralel: Revoluție sau lovitură de stat? Am luptat pentru LIBERTATE sau am fost omorâți pentru a fi LIBERI?