Germania este incorectă și vrea ca toată Europa să plătească greșelile ei economice care au făcut-o dependentă de Rusia. Consultantul politic, Miron Mitrea, a explicat pentru Realitatea Plus culisele solidarității europene pe care încearcă să o impună Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, în privința economisirii energiei. . “Germania, care ne-a dat lecții tuturor despre economie, a avut o clasă politică falimentară în ultimii 20 de ani. A dus o politică economică total greșită devenind dependenți de o singură sursă. Le-a spus-o Donald Trump în 2019 și acum sunt șantajați. Germania este acum în situația cea mai gravă din Europa. Germania a făcut o alegere strategică greșită, când și-a dat seama împreună cu Olanda a trecut la programul de Green-deal și a bulversat întreaga piață a hidrocarburilor, nu i-a omorât numai pe ruși. Producătorii au oprit forajele și au explodat prețurile, din cauza Bruxelles – ului a explodat prețul hidrocarburilor și apoi a venit războiul și a accentuat explozia, a făcut-o greu reversibilă. (…) Ce să mai spună acum  Angela Merkel după ce a dus o politică greșită în energie? Acum Germania spune faceți voi economie pentru că eu, cu Olanda, Grecia și încă 3 țări suntem în necaz”, a comentat Miron Mitrea în emisiunea Culisele Puterii. Consultantul politic este convins că toate țările vor face un efort ca Europa să facă față crizei energetice. Corect ar fi să ne spună vă rugăm, nu vă impunem! “Trebuie mă enervează”, a pus punctul pe I Miron Mitrea si a atras atenția că România va adera la politicile comune, dar chiar și Republicii Moldova ii poate furniza gaze, dar la prețul la care se tranzacționează la Bursa de la Viena și nu la un preț preferențial.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: președintele vrea să scoată UDMR de la guvernare pentru ca PNL să se impună în fața PSD
Articolul următorMiron Mitrea: unirea cu România ii rezolvă Republicii Moldova dintr-un foc problemele economice și de securitate!