Mircea Geoană ar putea să fie “social-democratul independent” care să câștige alegerile prezidențiale din 2024. Rămâne de văzut dacă susținerea politică este asumată sau neasumată, a anticipat Miron Mitrea, invitat permanent al emisiunii Culisele Puterii, de la Realitatea Plus. Cunoscut drept un strateg electoral cu palmares, Miron Mitrea a amintit cum, la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei din 2008, l-a măsurat pe Sorin Oprescu, candidat al PSD sau candidat independent. Într-un sondaj de opinie realizat la momentul respectiv, Sorin Oprescu strângea 21% intenție de vot, dacă era candidatul PSD, și 42%, daca alegea varianta unei candidaturi independente (în realitate, o candidatură doar aparent independentă, pentru că a folosit din plin infrastructura PSD). Consultantul politic a explicat că lupta la prezidențiale se duce între primii doi clasați și a pomenit-o pe Laura Codruța Kovesi, a cărui echipa încearcă să o aducă pe un val social, naționalism, luptă anticorupție și persoană care nu a făcut politică niciodată. Aici se găsește vechea gardă politică, George Maior, Florian Coldea și Victor Ponta”. Este și motivul pentru care fostul premier nu-și mai găsește locul în PSD. În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, Miron Mitrea consideră încheiată cariera sa politică pentru că, “în competiția electorală, imaginea contează mai mult decât realitatea”.
Consultantul politic se așteaptă ca AUR să meargă pe mâna lui George Simion, pentru că președintele partidului are tracțiunea cea mai puternică pentru partid, mai ales dacă “alegerile locale și cele parlamentare vor fi în același timp”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLegea pensiilor e gata în noiembrie. Cu cât vor crește din 2024 – Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarii din România
Articolul următorMiron Mitrea: Facilitățile sunt pentru susținerea unei anumite industrii. Nu le dai când ai, ci cui trebuie!