Compania românească Unifarm, principalul furnizor de materiale sanitare al Ministerului Sănătății, continuă să facă achiziții și să aducă în țară echipamente medicale și materiale sanitare destinate unităților sanitare angajate în lupta împotriva COVID 19.

După ce, în martie, compania Unifarm SA a încheiat un contract-cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru o achiziție cu un total de 2.000.000 de teste de diagnostic molecular (Real Time PCR), la începutul lunii aprilie a cumpărat și a adus deja în România mai multe transporturi de materiale sanitare, precum și de dezinfectanți.

Conform unui comunicat de presă, în perioada 6-7 aprilie 2020, Compania Unifarm SA a adus în țară următoarele:

–       2 245 000 măști FFP2 și ochelari de protecție

–       20 000 viziere

–       300 000 combinezoane, din care 200 000 combinezoane speciale utilizate în secțiile de terapie intensivă (ATI)

–       923 000 mănuși latex

–       114 000 mănuși vinil

–       2 000 000 măști chirurgicale cu 3 pliuri

–       36 000 tone dezinfectant pentru suprafețe

În legătură cu efortul companiei de a reuși achizițiile respective pe o piață suprainteresată, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a avut o scurtă declarație:

“Aceste materiale sanitare și echipamente de protecție atât de necesare și așteptate de personalul medical vor fi distribuite începând din această noapte către toate unitățile sanitare din țară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevarată luptă comercială pentru achiziția materialelor sanitare și a echipamentelor pe piața internațională. Continuăm aprovizionarea, constant, și în perioada următoare”, a spus ministrul Sănătății.

Articolul precedentŞerban Nicolae şi Daniel Zamfir vor să-l scoată pe omul preşedintelui din Consiliul Concurenţei
Articolul următorReacţia Liei Olguţa Vasilescu la scandalul declanşat de diaspora din carantina craioveană