Din 5 mai 2009, Bogdan Chiriţoiu deţine funcţia de preşedinte al Consiliul Concurenţei, autoritatea naţională în domeniul concurenţei, care pune în aplicare şi asigură respectarea prevederilor naţionale, dar şi a celor comunitare de concurenţă.  În 11 ani, liberalul care a fost şi consilier prezidenţial pe timpul lui Traian Băsescu s-a remarcat, cu puţine excepţii, ca protector al marilor corporaţii. PSD încearcă să modifice în Parlament, bucurându-se de majoritate în Senat, procedura de numire a conducerii Consiliului Concurenţei, informează Ziare.com. Senatorii Şerban Nicolae şi Daniel Zamfir, iniţiatorii amendamentelor de modificare a legii Consililului Concurenţei, vor să-l scoată pe preşedinte din procedura de numire a preşedintelui CC, la propunerea comisiilor juridice, în baza votului dat de plenul reunit. Senatul, după cum se ştie, este o cameră decizională.

Senatorii Nicolae si Zamfir vor ca de acum înainte plenul Consiliului Concurenţei să fie numit prin hotărâre adoptată de Parlament, în şedinţa comună a celor două camere.

PSD încearcă astfel să profite de faptul că încă mai dispune de o majoritate numerică informală în Parlament şi să schimbe conducerea Consiliului Concurenţei cu persoane agreate de partid.

Articolul precedentVaccinul lui Bill Gates se testează deja pe oameni
Articolul următorMilioane de măști și mii de tone de dezinfectant, aduse în țară de UNIFARM