În România, criza energetică are un nume: Virgil Popescu. Pe pagina personală de socializare, fostul premier social democrat, Mihai Tudose, face o satiră usturătoare pe tema “muzicii și versurilor” cu care ne liniștește titularul de la Ministerul Energiei: “noi ajungeam în criză energetică cu sau fără război în vecinătate, din cauza închiderii de capacități de producție, a creșterii dependenței de importuri și a blocării exploatării resurselor proprii. Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu”. 
Întrucât soluțiile ministrului liberal la scumpirea gazelor și energiei electrice sunt stingerea becului și coborârea temperaturii ambientale cu cel puțin 2 grade, europarlamentarul PSD face o interpelare simbolică pe tema producției de ceară. Un mod subtil de a pune problema asigurării necesarului de lumânări  pentru un viitor priblveghi economic. 
“Iată însă, că ambițiosul demolator al sistemului energetic național vrea să fie nu doar cauza problemei, ci și soluția: „Să încercăm să stingem un bec, dacă nu mai stăm în acea cameră, să încercăm să dăm cu un grad sau două mai puţin caloriferul sau centrala pe perioada de iarnă”. Asta e soluția ministrului Energiei!
Nimic despre termocentralele pe cărbune, pe care vrea să le închidă, ținând-o langa cu decarbonizarea, deși tendința europeană s-a inversat în noul context, nimic despre renegocierea capitolului pe Energie din PNRR, deși Comisia Europeană e de acord, nimic despre accelerarea lucrărilor la centrala de la Iernut, deși se anunță o iarnă cruntă din punct de vedere energetic. Nimic din ceea ce ar trebui să propună un ministru! Ci Virgil Popescu pur și simplu ne stinge lumina și ne taie căldura. De la Ceaușescu încoace n-a mai încercat nimeni să taie coada pisicii cu atâta brutalitate…, acuză eurodeputatul PSD 
“Domnul cu mila!” e speranța pe care ne-o lasă Mihai Tudose după ce Virgil Popescu a afirmat că nu se teme de remaniere, ci doar de Dumnezeu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentTurcia este de acord să sprijine candidatura Finlandei și Suediei la NATO
Articolul următorPrimul interviu TV cu ambasadorul rus la București, de când a început PUTIN războiul: „Rusia curăță Ucraina de neonaziști!”