Președintele Consiliului Județean Vrancea îl taxează pe Ion Ștefan, cunoscut ca și ”ministrul Grindă”, după ce presa a descoperit cum și-a ridicat viloiul din Focșani. Marian Oprișan face un adevărat rechizitoriu despre faptele și inițiativele liberalului ajuns ministrul Dezvoltării, ajutat cu maximă competență de colegii liberali din Vrancea. El atrage atenția asupra proiectelor din județ pe care le blochează ”Grindă”. 

Textul lui Marian Oprișan, deși acid, este plin de umor. De aceea îl redăm integral.

Marcel Oprișan, președintele CJ Vrancea: ”Zilele acestea, liberalii din Vrancea au lansat o adevărată campanie în mass-media cu speranța că mai pot păcăli pe cineva. După ce și-au pus coafezele secretare de stat și toate rudele lui Grindă au ocupat posturi de directori, treaba devine serioasă…în cele declarate!

Reprezentanții Guvernului care, prin demersurile lor au stopat investițiile în Vrancea, spun că vor relansa turismul, că vor reabilita drumurile naționale și că vor termina Canalul Siret-Bărăgan.

Întrebarea care este pe buzele tuturor este una singură: ”Ce ați fumat băieți?” fiindcă doar astfel s-ar putea explica promisiunile de acest gen. Sau…o altă explicație ar fi faptul că minciuna este patologică la un personaj precum Grindă.

Personal, am luptat de ani de zile ca să dezvolt infrastructura și să fac din Vrancea un adevărat nod rutier între Moldova și Muntenia, dar și între Dobrogea și Transilvania. 

Pentru o mai mare eficiență în administrare, am făcut demersurile pentru înființarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri la Focşani, care, deși aprobată prin Hotărârea 17/septembrie 2019 a CNAIR, a fost blocată de Guvernul Orban, la cererea ministrului Grindă. 

Cât despre dezvoltarea zonei turistice Soveja-Lepșa, cred că toată lumea știe că proiectul de modernizare a DN 2 D Focșani-Tulnici-Ojdula-Târgu Secuiesc a fost demarat de către PSD și stopat, timp de opt ani, de către guvernele PNL și PDL care s-au succedat la conducerea țării. În 2020, acest proiect de punere în valoare a zonei montane urma să continue cu reabilitarea și modernizarea DN 2L km 60+145 – km 76+277, care face legătura între localitățile turistice Lepșa și Soveja.

Spun urma, pentru că acest proiect a fost, de asemenea, blocat! La finele anului trecut, am reușit introducerea în proiectul bugetului pentru 2020 a sumei de 100 milioane lei pentru acest obiectiv de investiții. Din păcate, proiectul a fost oprit intempestiv de la finanțare, deși se afla în procedură de licitație pe SICAP, grație prezenței ministrului Grindă în guvern.

Iată ce face PNL cu adevărat pentru infrastructura din Vrancea! Blochează proiectele aflate în derulare prin PNDL, blochează proiectul de reabilitare și modernizare a DN 2 L Soveja-Lepșa și, evident, blochează înființarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri la Focşani. Îi solicit ministrului Grindă să facă publică dovada alocării în bugetul anului 2020, a fondurilor necesare demarării proiectului „Modernizare DN 2L Soveja-Lepșa km 60+145 – km 76+277”, precum și a faptului că CNAIR va continua procedura de atribuire a contractului așa cum a fost preluată de la guvernul PSD, în luna octombrie 2019.

Astfel de politruci care își imaginează că pot spune orice, chiar și că asfaltează Canalul Siret-Bărăgan sau că fac metrou în Focșani, trebuie grav sancționați! În spatele unor astfel de declarații sforăitoare, Grindă nu face altceva decât să își pună rudele directori și să stopeze toate investițiile guvernamentale pe care județul Vrancea le are în derulare”.

Articolul precedentCodrin Ştefănescu: Guvernul se împrumută cu o mie de euro pe secundă
Articolul următorCodrin Ştefănescu: PSD s-a predat lui Iohannis. Trebuie recuperat