În emisiunea de luni seară a jurnalistei Anca Alexandrescu, Culisele statului paralel, liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat la cald, comentând gestul lui Ludovic Orban la câteva momente după ce prim-ministrul și-a anunțat predarea mandatului.

Marcel Ciolacu, președintele PSD:

„PNL a pierdut alegerile. Dar chiar dacă pierzi alegerile, să ocupi o asemenea funcție în statul român, nu ai dreptul să-ți iei jucăriile și să pleci în plină pandemie! Nu ai dreptul să lași un guvern fără să aibă drepturi depline. Să emită ordonanțe.

Viitorul guvern va fi votat după ce se constituie noul parlament. Până acum nu avem în mod oficial ponderea și numărul de mandate pe care le ocupă fiecare partid în parlamentul României, este un gest de iresponsabilitate totală. S-a dorit a fi un gest bărbătesc? Nu!   

Când ești om de stat îți asumi și pierderea alegerilor și părăsești funcția când este cel mai bine pentru statul respectiv, nu când ți-e cel mai bine ție!

Nu am înțeles nimic din această demisie. Dacă a pierdut aceste alegeri…

Oameni buni, tocmai ne-au demonstrat românii prin vot, că nu mai vor PNL la guvernare, că altfel nu votau Partidul Social Democrat.

(…)

Trebuia să plece când venea noul guvern, lăsa un guvern cu drepturi depline! Nu se face așa ceva! Se rupe filmul când ne uităm pe stradă și când vedem că suntem în criză economică și criză sanitară!”, a ridicat tonul, nervos, președintele PSD Marcel Ciolacu.

PSD la masa negocierilor cu toate formațiunile politice, mai puțin cu PNL

„Votul românilor a fost clar împotriva PNL” și, deci, liderul PSD spune că nu are rost să poarte negocieri cu liberalii lui Orban.

Întrebat de jurnalista Anca Alexandrescu dacă va negocia chiar și cu USR, aceștia spunând că ei refuză orice alianță cu PSD, Marcel Ciolacu a răspuns „Stați să vedem rezultatele (finale ale) alegerilor! Mai vedem atunci!”, lăsând de înțeles că scorul îi va face pe cei de la Uniunea Salvați România să nu refuze nicio cerință din partea social democraților.  

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentUltimul act semnat de Orban în ziua demisiei. Toți elevii au primit vestea
Articolul următorRușii se tem de români și de bulgari? Acuzații belicoase de la Moscova