Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât luni, după cum se arată în Hotărârea emisă la miezul nopții, că școala nu va reîncepe fizic în anul 2020. Pandemia de coronavirus îi obligă pe elevi și profesori să continue studiul în regim „online”.

Prin Hotărârea nr.57, Guvernul a decis prelungirea școlii online pe perioada 9- 23 decembrie din cauza creșterii cazurilor de Covid-19. Perioada carantinei este urmată de vacanța de Sărbători, iar reînceperea va fi după Anul Nou. Mai exact, vacanța de iarnă a școlarilor durează 19 zile  și începe  pe 23 decembrie 2020 și se termină pe 10 ianuarie 2021.

”Având în vedere creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri nou confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ-teritoriale și a sistemului sanitar… Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prelungirea suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuare activităților în sistemul on-line, pentru perioada 9-23.12”, se arată în conținutul Hotărârii nr. 57.

Hotărârea a fost făcută publică la aproape de miezul nopții, luni, la 23.50, și a fost semnată de prim-ministrul Ludovic Orban care a anunțat, în cursul zilei, că își depune mandatul din cauza rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie.

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCiolacu îl contrazice pe Iohannis, la Realitatea PLUS: Majoritatea de centru-dreapta nu există matematic – 25 și cu 15 fac 40, până la 50 lipsesc câteva procente
Articolul următorMarcel Ciolacu taxează demisia lui Orban: „Nu a fost un gest bărbătesc”!