Se lansează acuzații tăioase de la Moscova către români și alți aliați NATO.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat că infrastructura militară din România, dar și din Bulgaria, este în curs de modernizare. Teama lor este ca nu cumva să ne apucăm să folosim toată această tehnică împotriva lor.

Conform site-ului deschide.md., rușii ne socotesc rachetele și scuturile, considerând că românii au arme ofensive și ar putea oricând să le îndrepte spre Rusia.

Toată această suspiciune ar fi pornit, conform oficialilor lui Putin, de la faptul că în Marea Neagră sunt prezente nave militare americane. Ba mai mult, forțele aeriene ale SUA au executat și ele câteva exerciții în această arie geografică, iritându-i și mai rău pe mai marii de la Kremlin.

Ceea ce nu socotesc este că „artileria” americană se află în Marea Neagră nu pentru a sta unită cu armata României, ci pentru a se asigura că agresiunile militare ruse, precum cele din perioada anexării și militarizării Peninsulei Creimeea, nu se vor mai repeta.

Maira Zaharova a avut și un moment de duritate în fața jurnaliștilor, declarând ferm că Moscova poate răspunde oricând.

„În timpul exerciţiilor militare, personalul militar gândeşte scenarii care includ, printre altele, bombardamente pe teritoriul Rusiei, cu ajutorul bombardierelor strategice americane B-52 Stratofortress care sunt capabile să transporte arme nucleare”, a spus Zaharova.

Bulgaria a răspuns Moscovei

Prim-ministrul bulgar Boyko Borisov a negat sâmbătă declarațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova: „Afirmația că Bulgaria are arme, inclusiv nucleare, pentru a pregăti un atac este provocatoare”, a subliniat Boyko Borisov. El a explicat, de asemenea, că singurele schimbării care au loc la nivelul Forțelor Armate Bulgare ţin de „modernizarea aviației, a forțelor terestre și a marinei, care au fost planificate și cunoscute de mult timp”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu taxează demisia lui Orban: „Nu a fost un gest bărbătesc”!
Articolul următorPreședintele, Klaus Iohannis, taxat la OSCE pentru amestecul în campania electorală