Marcel Ciolacu a spus reporterilor ce a vorbit cu vicepreședintele SUA.

”România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a o apăra împreună. Acesta este mesajul principal pe care i l-am transmis astăzi doamnei vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, pe care am asigurat-o de deplinul nostru angajament în protejarea valorilor noastre democratice şi a intereselor de securitate pe care naţiunile noastre le au în calitate de aliaţi NATO”, a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu, relatează News.ro.

Acesta apreciază că ”trebuie să fim conştienţi că ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact direct asupra noastră, a tuturor”.

”Lumea s-a schimbat, iar noi ne confruntăm cu o nouă realitate. Acest lucru înseamnă noi provocări pentru poporul nostru, pentru economia noastră şi pentru structura noastră socială. Vom continua să sprijinim refugiaţii care ajung în ţara noastră, dar trebuie să ne gândim şi la familiile noastre şi la copiii noştri. De aceea, parteneriatul nostru strategic trebuie să fie dezvoltat şi să includă o cooperare economică mai puternică. Investiţii americane în energie, apărare, comerţ şi sectoarele financiare sunt absolut esenţiale”, a mai transmis Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”românii sunt gata să ajute în acest moment dificil, dar avem nevoie de întregul sprijin şi suport din partea partenerilor noştri pentru ca impactul economic şi social asupra ţării noastre să fie cât mai redus”.

 

 

 

Articolul precedentUnui consilier PSD i se cere demisia pentru că a publicat un text incorect politic
Articolul următorSorin Grindeanu, despre tronsonul de autostrada Deva-Lugoj cu ”tuneluri pentru urși”