416 000.000 de lei au fost acordate ca despăgubiri plătite în avans de către Agenția Nationala pentru Restituirea Proprietăților. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a luat urma banilor împrumutați de ministrul de Finanțe, Florin Citu, în numele României, și a constatat ca “PNL reaia jaful PDL de la ANRP”. Marcel Ciolacu a încărcat în facsimil documentul care ii susține acuzațiile și someaza Guvernul Orban sa aducă la cunoștință opiniei publice numele foștilor proprietari despăgubiți în avans. După cum se poate constata unora li se fac plăti, altora nu, fără sa se explice pe ce criterii, după ce metodologie s au acordat despăgubirile pana în 21 martie, când se emite o Ordonanța de amânare a acordării acestora, tocmai pe motiv ca starea de urgenta și pandemia ar putea da peste cap grilele de despăgubire și ar crea diferențieri inadmisibile între beneficiari.

Acuzațiile formulate de președintele PSD trimit la mafia retrocedărilor care a marcat guvernările PDL din mandatele lui Traian Băsescu.

De menționat ca suma acordata drept despăgubire reprezinta mai mult de jumătate din cheltuielile suplimentare făcute de administrațiile locale în lupta cu coronavirusul, cheltuieli pentru care nu exista alocări bugetare de la Guvern și care amenință primăriile și consiliile județene cu blocajul financiar. Iar presedintele PSD subliniază ca ordinele de plata erau semnate în timp ca cadrele medicale luptau cu epidemia fără echipamente de protecție și dezinfectanti, din lipsa de fonduri.

Articolul precedentGafa lui Orban din fieful PSD
Articolul următorÎncepe testarea bucureştenilor pe Arena Națională