Coaliția PSD – PNL este singura soluție politică pentru România, crede președintele PSD, Marcel Ciolacu, care pare convins că parteneriatul va continua și după anul electoral 2024. S-a terminat cu dezbaterile sterile și conflictele politicianiste, a declarat intr- un interviu acordat lui Marius Tucă liderul social democrat și a atentionat că PSD se va bate pentru primul loc: “nu suntem nici ciuma roșie, nici Crucea Roșie!”. Marcel Ciolacu a făcut referiri la posibilitatea modificării Constituției, temă abordata și în toamnă, în discuțiile care au precedat formarea Guvernului Ciucă. “Nu cred în modificarea atribuțiilor președintelui în marea majoritate. Va trebui găsit un echilibru. N-am nicio problemă dacă președintele României va fi votat de către Parlament. Nu văd o mare problemă”, a declarat liderul social democrat. Declarație care ridică multe semne de întrebare dat fiind că principiile de drept constituțional leagă reprezentativitatea mandatului de tipul regimului  politic și de puterea de care dispune președintele în stat.
Președintele Camerei Deputaților  a enumerat la posibile modificări constituționale introducerea principiului “Fără penali în funcții publice”, durata mandatelor parlamentare și prezidențiale, organizarea administrativă a României, pe regiuni de dezvoltare, în concordanta cu modelul european, dar a precizat ca temele nu ai fost temeinic discutate în Coaliție.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMinistrul Muncii: Peste 1.770 de cetăţeni ucraineni s-au angajat în România după declanşarea războiului
Articolul următorPreședintele PSD ii arată cartonașul galben lui Vasile Dâncu