Fostul primar al oraşului Roman, Lucian Mincu, actual manager al Spitalului de Urgență unde au murit într-un incendiu devastator 10 persoane, a transmis un mesaj cu câteva ore înainte să se producă explozia.
Mincu a fost numit în funcție în urmă cu trei săptămâni, de către preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. El nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Mesajul lui Mincu stârnește reacții dure, după ce secția ATI a ars cu tot cu pacienții din ea, bolnavi de COVID-19.
„Așa cum de-acum mă cunoașteți, îmi place să tratez lucrurile cu seriozitate, dar, în aceeași măsură, încerc să evit să pic în capcana de a exagera sau de a vedea totul în tonuri sumbre. De când am preluat funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț am încercat ca tot ceea ce ține de partea administrativă să se desfășoare cât mai bine. Este important ca medicii să aibă toate necesare pentru a avea grijă de pacienți, este important să avem medicamente, să avem personal suficient în toate departamentele, să avem alimente, aparatura să fie funcțională. Să nu ne lipsească nimic! Îl am alături și pe medicul Silviu Verzea, care mă ține la curent cu tot ceea ce ține de partea medicală. Da, situația este îngrijorătoare, de aceea facem tot timpul apel la cetățeni să aibă grijă de ei și de ceilalți.”, a spus managerul.
„Avem, totuși, și o veste oarecum bună în aceste vremuri. La Unitatea de Primire Urgențe a ajuns prima tranșă de 300 de teste rapide pentru confirmarea infectării cu noul coronavirus. Diferența între testele PCR și acestea țin tocmai de rapiditatea aflării rezultatului, iar asta înseamnă că cei suspecți nu vor mai trebui să aștepte foarte multe ore până să ajungă să primească tratamentul adecvat. Rezultatul la un test rapid vine în circa jumătate de oră, iar dacă este pozitiv, ne permite să mutăm pacientul direct pe secție, nu va mai trebui să stea izolat într-un salon. Cred că acești timpi vor ajuta nu doar ca pacientul să nu stea ”în stres” ore întregi, dar va ajuta echipa medicală să se organizeze foarte rapid pentru a interveni în salvarea de vieți.”, a mai transmis acesta.
În final, cuvintele lui au devenit dureroase, puse în contextul actual:
„Mulțumesc echipei Spitalului Județean de Urgență că este, la propriu, trup și suflet alături de cei aflați în nevoie! Este nevoie de multă tărie, la fel cum este nevoie ca fiecare dintre noi să fim cât mai responsabili!
Să fim bine, ca să auzim în continuare și de vești din ce în ce mai bune!”, a transmis Mincu la orele amiezii, pe 14 noiembrie.
Cetățenii din Piatra Neamț au reacționat pe contul de Facebook al managerului, punându-l la zid pentru ceea ce s-a întâmplat.
Medicul-erou Cătălin Denciu, evaluat la Floreasca pentru transferul în Belgia
„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient care a suferit arsuri în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București”, se spune într-un comunicat emis de MApN.
Medicul va fi tratat la spitalul militar belgian Regina Astrid, spital unde au fost tratate și victimele de la Colectiv.

Articolul precedentBăsescu îi dă ordin lui Orban în urma tragediei de la Piatra Neamț! 10 persoane au murit, arse de vii, în secția ATI a spitalului Județean
Articolul următorPrimarul PSD al oraşului Focşani poate dizolva consiliul local