Fostul primar PSD Cristi Misăilă a câștigat un nou mandat de primar, în schimb, la Consiliul Local, situația este destul de încurcată. Nici PNL (10 consilieri) și nici PSD (9 consilieri) nu pot face majoritatea decât împreună cu cei doi consilieri ai USR.
Nici coerenţă de acţiuni nu există. Două consiliere ale USR Corina Atanasiu și Alexandra Tătaru nu se înţeleg nici măcar între ele. Una e împotriva deschiderii patinoarului, alta e pro.
Primarul PSD al oraşului Focşani, Cristi Misăilă, nu poate compune o majoritate în Consilului Local pentru că PNL nu se înţelege cu PSD, USR cu PNL, PSD cu USR.
Fostul candidat USR la Primăria oraşului, Corina Atanasiu, a declarat că nu ar putea vota pentru postul de viceprimar o persoană care nu îndeplinește criteriile USR-PLUS, cu referire directă la Liviu Macovei, propunerea PNL pentru postul de viceprimar. Alianța USR-PLUS vizează obținerea unei funcții de viceprimar al municipiului Focșani pentru Corina Atanasiu.
USR-PLUS, prin cei doi consilieri, poate înclina balanța majorității în CL Focșani între PNL (10 consilieri) și PSD (9 consilieri).
Cătălin Toma, preşedintele PNL, a decretat de ceva vreme că niciunde în judeţ majoritatea nu se impune cu PSD.
Dacă o alianţă PSD-PNL e imposibilă, mai rămân două variante. Una e a alianţei USR-PNL, dar nu se înţeleg la cine să fie viceprimar. Alta e dizolvarea consiliului, în temeiul Codului Administrativ şi organizarea de noi alegeri doar pentru consiliu, ceea ce nu le convine celor două partide din opoziţia locală PNL şi alianţa USR-PLUS.
Prin Toma, preşedintele CJ Vrancea, fără a avea o majoritate în Consiliul local şi judeţean, liberalii se joacă de-a guvernarea locală.
Marian Oprişan conduce în continuare judeţul din umbră, susţin sursele locale.

Articolul precedentManagerul SJ Piatra Neamț, cu câteva ore înainte de tragedie: „Să fim cât mai responsabili!”
Articolul următorDatele EUROSTAT fac praf anunţurile pompoase ale regimului Iohannis