Un incendiu devastator s-a produs în secția ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Zece persoane au murit și 7 sunt în stare critică. Printre acestea, medicul de gardă dr. Cătălin Denciu, care a încercat să salveze mai mulți pacienți, are arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Tragedia care a avut loc sâmbătă la Spitalul Județean din Piatra Neamț ar fi fost provocată de un scurt circuit, ceea ce ar fi dus la o explozie a circuitelor cu oxigen, iar deflagrația a fost atât de puternică încât flăcările s-au extins în doar câteva secunde, spun surse din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
„Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.”, au transmis, oficial, cei de la IGSU.
În acest moment, la fața locului se află ministrul Sănătății Nelu Tătaru, care va pleca, apoi la Iași, unde au fost transferate o parte din victime.
Doctorul Cătălin Denciu, medic ATI, care era de gardă la momentul tragediei, a încercat să salveze pacienții aflați pe secția sa, însă flăcările i-au ars 80% din suprafața corpului. Ministerul Sănătății a anunțat că acesta va fi transferat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, însă colegii lui medici cer răspicat ca el să fie transferat într-un spital din străinătate.
De asemenea, fostul președinte Traian Băsescu l-a somat pe premierul Orban să îl transfere urgent pe medic în afara țării, dacă vrea să îl salveze.
„Orban! Acum!
Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă.
Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte.
Orban, nu uita şi asistenta medicală care are picioarele arse.
PS-Cel mai apropiat aeroport este la Bacău (61 km) şi nu la Iaşi (131KM)”, a scris liderul PMP.

Mesajele colegilor sunt impresionante
„Gânduri bune către colegul nostru, dr. Cătălin Denciu, medic ATI de gardă in SJ. Piatra Neamț, care s-a comportat și în această seară la fel ca în toate celelalte zile și nopți de muncă: ireproșabil.”, a scris o colegă, medic.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, dezlănțuit la adresa lui Klaus Iohannis: propagandă mincinoasă privind Covid 19!
Articolul următorManagerul SJ Piatra Neamț, cu câteva ore înainte de tragedie: „Să fim cât mai responsabili!”