Maestrul Ion Cristoiu susţine că opoziţia nu urmăreşte o relaxare totală a populaţiei, ci doar să preia subiectul pe agendă în favoarea sa. Are la îndemână votul parlamentar prin care poată să-şi impună punctul de vedere. 

Ieri guvernul trebuia să dezbată Ordonanţa privind situaţia de alertă. A amânat discuţiile pentru ziua de marţi 16 iunie, când practic ar fi prima zi de relaxare totală.  

„Nu aş risca, dacă aş fi politician român, să dau libertate absolută. Se pregăteşte terenul pentru dramatizarea pandemiei. Grupul de Comunicare Strategică publică numărul decedaţilor, dar fără nume, şi nu mai poţi să verifici (…) Există o posibilitate uriaşă de falsificare a cifrelor. Se pot pune din condei 100, 200, 300. O şmecherie de manipulare este semnalarea unor cazuri în locuri care determină lumea să se ferească. Cred că Opoziţia nu are încotro. Trebuie să voteze starea de alertă. Îşi poate impune punctele de vedere asupra măsurilor. Opoziţia joacă bine la ora actuală”, a afirmat jurnalistul.

Florin Cîţu anunţa că inflaţia va coborî sub 2%. Maestrul Cristoiu a găsit rapid explicaţia prin scăderea consumului. 

„Menţinerea măsurilor restrictive blochează consumul, cum e cazul restaurantelor. În perioada pandemiei, s-au distrus toate micile afaceri din zona Bran (…) Problema reluării meciurilor cu spectatori nu e numai a echipei, ci a tuturor care trăiesc de pe urma acestor meciuri. În România de azi, distracţia consumă, este motorul economiei. Până şi o discotecă. Opoziţia ar trebui să se gândească în perioada următoare la măsurile cuprinse în hotărârea privind prelungirea stării de alertă. Liderii Opoziţiei ştiu, dar fac şi ei un joc din care câştigă. Vor vota starea de alertă. Până la votarea ei, Opoziţia face un joc electoral destul de bun”, a susţinut jurnalistul.

Cu acelaşi prilej, Ion Cristoiu a mai afirmat că din cauza măsurilor restrictive, Guvernul PNL şi Klaus Iohannis pierd în acest moment 4-5 procente pe zi, o problemă sensibilă fiind achiziţionarea fără licitaţie a măştilor pentru persoanele defavorizate.

Articolul precedentGuvernul fentează Parlamentul. Decizia de prelungire al Stării de Alertă, palmată!
Articolul următorMihai Fifor: În trei ani de guvernare PSD, puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 10,6%