Nicușor Dan s-a trezit ca în jocul copilăriei „Ferește-te de măgăruș”, după ce a fost contact direct al unui realizator TV confirmat cu noul coronavirus. Este vorba despre Silviu Mănăstire, realizator la B1 TV, în a cărei emisiune a fost present noul edil al Capitalei. Și Ludovic Orban a mers luni la spital pentru a se testa de COVID-19.

Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii „Dosar de politician”, mai în glumă, mai în serios, bagă toată clasa politică în carantină. După ce a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2, având o formă de boală asimptomatică, toți cei care i-au trecut prin platoul emisiunii au devenit suspecți de COVID-19.
Printre persoanele care au bifat prezența la emisiune se numără Nicușor Dan și premierul Ludovic Orban.

Știrea a generat panică atât în primăria generală, dar și în guvern. Cu atât mai mult cu cât Nicușor Dan, știind că a fost contact direct al unui caz pozitiv, nu s-a izolat.
Gabriela Firea, fostul primar general, l-a taxat public pe Dan, semnalând faptul că nu se respectă legea:
„Plicușor este contact direct al unui realizator tv testat pozitiv. Și premierul. Orban s-a testat și se izolează. Plicușor bântuie prin Guvern, punând în pericol oamenii! Atât despre respectarea legii!”, a scris Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

În scurt timp, ca o reacție la această postare, Nicușor Dan a postat și el un mesaj:

„Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului.
În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii.
Revin curând – cu vești bune, sper.”, a scris Nicușor Dan.

Silviu Mănăstire este asimptomatic

Marţea trecută, Silviu Mănăstire l-a avut invitat pe Ludovic Orban.
„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție”, a declarat Silviu Mănăstire în emisiunea moderată de Tudor Mușat.

Mănăstire a intrat în direct în producţia de duminică seara şi a vorbit despre starea sa de sănătate. „Nu am avut niciun simptom. Vineri dimineața am pierdut mirosul și gustul. Dacă vă pierdeți mirosul sau gustul, 90% aveți Covid. Când se întâmplă acest lucru, acea persoană trebuie să se izoleze, să se testeze și să aștepte testul. Eu am făcut și niște analize a doua zi pentru a vedea care este starea mea. Dacă starea se înrăutățește, atunci vor merge la spital, dar dacă rămâne așa voi sta în izolare și voi cere un tratament dacă va fi cazul și sper să mă însănătoșesc cât mai repede. Repet, indiciul pentru forma ușoară de COVID este pierderea mirosului și gustului,” a mai precizat Silviu Mănăstire.

Articolul precedentNicușor Dan a promis în toată campania electorală „Apă caldă pentru bucureșteni!”, dar acum o scaldă
Articolul următorMarcel Ciolacu pune hățurile la căruța PSD