Deputatul PNL de Constanța Mihai Lupu, cel care a inaugurat recent o școală din Constanța care încă era în construcție, stă pe un munte de bani. Lupu deține mai multe proprietăți, bijuterii și acțiuni, iar conturile familiei sunt burdușite. Pentru ca averea pe care o are să prospere și, cum se spune, să facă pui, penelistul și-a făcut fiica afaceristă și a abonat-o la banul public încă de acum 10 ani.
De n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, a inaugurat, pe 14 septembrie, o școală nefuncțională, în prezența elevilor care au participat la eveniment, apoi s-au întors acasă, pentru că lucrările de construcție nu au fost finalizate până la începutul anului școlar, transmite Info Sud-Est. Elevii l-au așteptat pe candidatul PNL cu pâine și sare, au asistat siderați la jenantul moment. Lupu, cel care a tăiat panglica nu mai deține nicio calitate oficială în Partidul Național Liberal, însă a ținut să fie vedeta „evenimentului”. Eveniment care nu ar fi trebuit să existe, deoarece elevii nu pot frecventa această unitate școlară aflată încă în construcție. La tăiatul de panglică au fost prezenți și directorul școlii, dar și primarul, într-o regie de poveste, cu 2 copii care țineau banda tricoloră de ka ambele capete ale acesteia. S-au felicitat și și-au văzut de drum.
Lupu este cunoscut de oamenii de la malul mării ca un prosper om de afaceri, un bogătaș. Puțini sunt însă cei care știu cum a ajuns fostul penelist să aibă acest statut.
Conform site-ului replicaonline.ro, Mihai Lupu a renunțat să fie acționar la Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi, firmă care a primit de când constănţeanul nostru este deputat contracte de aproape 30 de milioane de euro de la Administraţia Bazinală de Ape Siret. Locul său a fost ocupat de tânăra Flavia Mihaela Lupu, atunci, în 2012, în vârstă de 26 de ani (n. acum are 34).
„Flavia Mihaela Lupu este unul dintre cei 5 administratori aleşi în AGA de pe 19.12.2011 a SC Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi, alături de Ioan Careja (director general), Elena Cristina Baltag (din partea acţionarului Simerom SA Sibiu, firmă despre care presa centrală dezvăluia în 2010 că l-a ţepuit pe Constantin Samson, de la Fruvimed Medgidia SA, cu un milion de dolari), Gheorghe Cristian Albescu şi Eugen Ţapu Nazare (membru PNL, fost secretar de stat la Ministerul Economiei, până în 2007). Despre Construcţii Hidrotehnice SA se ştie că este una din cele mai puternice firme de profil din zona Moldovei şi favorită indiscutabilă a celor de la Apele Române pentru lucrări hidrotehnice în bazinul Siret. Cum-necum, deputatul constănţean Mihai Lupu a primit şi peste 83 de miliarde de lei vechi de la Construcţii Hidrotehnice pentru Alboram SRL din Lumina, dar şi-a păstrat şi funcţia de conducere, prin intermediul fiicei sale, administrator cu acte în regulă la societatea ieşeană.”, titra replicaonline.ro în 2012.

Jurnaliștii mai dezvăluiau atunci și relațiile strânse dintre familia Lupu și o importantă voce din PNL. Fiica lui Lupu a fost una din invitatele de onoare ale europarlamentarei PNL Norica Nicolai la Bruxelles, în iunie 2011.
Ea şi-a expus lucrările de artă contemporană la Spaţiul Cultural Yehudi Menuhin din cadrul Parlamentului European, timp de o săptămână, într-un demers al eurodeputatei Norica Nicolai de promovare a culturii româneşti.
Astfel, domnișoara Lupu a găsit aprecierea talentului său artistic abia peste granițe, deoarece în trecut, când deținea galeria de artă din cadrul complexului Sveti Vlas din Mamaia, înfiinţată pe numele SC H’Art Vision SRL, nu s-a bucurat de succes.
De asemenea, Flavia Mihaela Lupu a mai deţinut şi SC Sud Est Construct SRL din Năvodari, alături de Tudora Popescu şi Mihaela Vica Popescu, firmă din care fiica pictează pentru tata şi condica de prezenţe la Construcţii Hidrotehnice SA.

Articolul precedentCulisele Puterii luptă pentru specialiști în demnitățile publice
Articolul următorMiron Mitrea: în managementul privat al statului, Coldea era șeful lui Ponta!