Fostul director al SC Piețe SA Timișoara, Ioan Naselu a fost reținut pentru șantaj, după ce a amenințat doi jurnaliști, soț și soție, că dacă vor mai scrie despre el, va publica un video compromițător.

Ioan Naselu a fost prins joi dimineață pe Aeroportul Otopeni, când încerca să plece în Statele Unitre ale Americii. Acesta a fost dus la audieri la Inspectoratul de Politie Județean Timiș, iar după trei ore a fost reținut. 

Șantaj pe Whatsapp

Plângerea împotriva fostului director a fost depusă pe 18 februarie ac. de Dragoș Boța, editor-șef la pressalert.ro împreuna cu soția lui Iulia Boța, director general al debanat.ro. 
Dragoș Boța susține în plângerea transmisă procurorilor că ar fi primit de la Ioan Nasleu un mesaj de amenințare pe WhatsApp, prin care i se cerea să renunțe la articolele care îl vizau, în caz contrar urmând să fie făcută publică o înregistrare video defăimătoare cu soția lui. 

Mesajul fostului director de la SC Piețe a venit în urma unei solicitări transmise de Boța, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informații publice, îi care îi ceruse un punct de vedere în legătură cu un articol care urma să fie publicat. În 23 februarie, urmărirea penală s-a extins cu încă o infracțiune de șantaj.

“Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare. Cum nu exisă nimic de acest fel și pentru că amândoi nu putem accepta ca viața noastră și activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc și normal – să sesizăm autoritățile statului”, au scris pe Facebook cei doi jurnaliști.

Jurnaliștii și Nasleu au avut și proces

Conform publicației conduse de Dragoș Boța, pressalert.ro, fostul director i-a dat în judecată, în trecut, dar a pierdut procesul.

„Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Nasleu Ioan având ca obiect plata cheltuielilor de judecată. Obligă reclamantul la plata sumei de 3.000 lei cu titlul de cheltuieli de judecată către pârâtul Boța Dragoș-Cosmin”, spune soluția anunțată astăzi de Tribunalul Timiș. Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată în termen de 30 de zile. 

Ioan Nasleu, fostul consilier personal al fostului primar al Timișoarei Nicolae Robu, a cerut în instanță daune morale în valoare de 100.000 de euro și ștergerea tuturor articolelor în care s-a scris despre legăturile sale cu lumea interlopă și scandalurile în care a fost implicat. 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu vine cu petiție online pentru majorarea alocațiilor pentru copii
Articolul următorCartea Vioricări Dăncilă, plină de greșeli gramaticale și ciudățenii: „Eram singură în fața a cinci bărbați.”