Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici, principalul contracandidat al lui Marcel Ciolacu la preşedinţia PSD susţine că un Congres online ar fi un risc major de eludare a rezultatelor.

„#CONGRES PSD – scurt pe doi. Ce trebuie să decidă URGENT CEx-ul PSD:Data Congresului. Forma de organizare. Sistemul de candidatură

Cum văd eu lucrurile:

– Congres organizat #imediat. Avem deja un interimat nelegitim şi mult prea îndelungat (aproape 9 luni). Din păcate, mulţi dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid!) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid!

– NU online. Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate judeţele, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi protecţie impuse de situaţia medicală din România!

– NU 200 de delegaţi. TOŢI delegaţii prevăzuţi de Statutul PSD să aibă dreptul să participe la dezbateri şi să-şi exprime în mod liber şi secret votul!

– Sistemul de candidaturi prin Moţiuni nu este prevăzut de Statut. Trebuie aprobat acest sistem şi apoi aplicat! În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi şansele tuturor celor ce pot şi vor să acceadă la orice funcţie de conducere în PSD!

– Stabilirea unui profil de candidat. Trebuie stabilite criterii de pregătire, experienţă, competenţă, integritate şi, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcţie din conducerea PSD!

– Şi, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin VOT de o MAJORITATE, NU impuse de cineva sau de câţiva! Altfel … PSD se scufundă”.

Marcel Ciolacu a afirmat, duminică la Antena 3, că îşi doresşte să îi aibă alături la conducerea partidului pe Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Dragoş Benea, Robert Negoiţă.

„Sunt multe persoane foarte bine pregătite din toate domeniile” a adăugat Ciolacu. 

Acesta a afirmat că şi-l doreşte şi pe Vasile Dâncu în „echipa PSD”, a afirmat Eugen Teodorovici pe facebook.

Articolul precedentRobert Negoiţă nu mai vrea să candideze din partea PSD
Articolul următorCine se afla la capătul firului?