Deși PMP nu a atins pragul necesar pentru a ajunge în Parlament, fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu s-a angajat de patru luni consilier la Comisia de Afaceri Europene de la Camera Deputaților. După vestea tulburătoare că Ioana Băsescu a fost condamnata la ani grei de închisoare, acum fostul președinte e sub atac politic din cauză că EBA câștigă bani nemeritați, spun parlamentarii. 

 

Elena Băsescu este o apariție rară în Parlamentul României, spun colegii săi aleși. Aceștia o atacă, spunând că i-a fost dat un loc călduț, de unde scoate bani fără să treacă pe la serviciu.

“Nu am văzut-o niciodată, de aceea nici nu știam că lucrează în cadrul Parlamentului României în cadrul acestei comisii”, a declarat deputatul PNL Călin Bota. Alți parlamentari din opoziție au făcut și ei comentarii pentru presa națională: „E prima datâ când aud lucrul acesta. De când e? N-am văzut-o niciodată”, a spus un parlamentar.

Fiica fostului președinte are un salariu de 6.000 de lei lunar în actuala funcție și, deși nu pare puțin, ea era remunerată cu 30.000 de lei/lună în 2016, când ocupa un post la Camera de Comerț și Industrie.

Ioana Băsescu, turnată la DNA de iubit și condamnată alături de Elena Udrea

În dosarul întocmit de DNA, care s-a finalizat cu o condamnare de 5 ani de închisoare pentru fiica fostului președinte Traian Băsescu, se arată că una dintre firmele prestatoare era a iubitului Ioanei Băsescu.

Pe 19 februarie 2010, la două zile de la încasarea banilor, firma respectivă a virat suma de 100.000 lei către o societate administrată de Giovanni-Mario Francesco, care era în acea perioadă concubinul Ioanei Băsescu. Giovanni Francesco și Ioana Băsescu ar fi folosit o parte din bani pentru plată unei excursii în Cuba, iar alte sume au fost retrase și cheltuite în această călătorie. El a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii, turnându-și fosta parteneră. 

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAdio, vacanță! Noua măsură anti-COVID: Extinderea anului școlar!
Articolul următorUn medic aruncă Sănătatea în aer: „La Spitalul Foișor miza este transplantul!”