Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut desfiinţarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii de Om pe Mare (ARSVOM), iar premierul Florin Cîţu şi-a dat acordul. Atribuțiile ARSVOM vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Argumentul: barca de milioane de euro nu a putut fi scoasă în misiune de salvare.

„La acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vreme rea. Am trimis un corp de control acolo, control încheiat, care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de achiziţii. Am un anunţ de făcut, această Agenţie va fi desfiinţată. Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul”, a spus Drulă.

Ministrul Transporturilor a adăugat că agenția „nici nu îşi avea neapărat rostul”.

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) din cadrul Ministerului Transporturilor, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Senatorul PNL George Stângă și președintele CJPrahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLumea banilor. Miliardarul Țiriac își ține afacerile cu sponsorizări
Articolul următorMarii arși de la Petromidia, trimiși în străinătate doar după intervenția lui Florin Cîțu la ministrul Sănătății