Și-a deschis un patinoar în Otopeni și spune că a început să descopere primele talente. Totodată, miliardarul Ion Țitriac nu se descurcă singur în a-și menține afacerea.

”În deșertul ăsta din România, oaza noastră se întine de aici până la Brașov și de aici până la Marea Neagră. Budapesta, spre exemplu, are 22 de patinoare”, a spus Ion Țiriac, într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport, în cadrul emisiunii ”Așii Tenisului”. Fostul tenismen susține că a primit mii de copii la pantinoarul de la Otopeni și, de asemenea, acesta mai spune că nu există limită de intrare și nici nu se percep taxe pentru părinți.

3,5 milioane de euro spune Ion Țiriac că a investit în amplasamentul care poartă numele unei rețele de telefonie mobilă.

„Cu ajutorul sponsorilor, care contribuie până la acel milion de euro care costă patinoarul pe un an, ducem activitatea mai departe. E foarte simplu. Până acum am avut mii și mii de copii în acest lăcaș, care a costat 3,5 milioane de euro. Este un exemplu”, a mai spus Țiriac, la Digi Sport.

Patinoarul a fost la un pas să fie demolat, deoarece linia de cale ferată care leaga Aeroportul Henri Coandă de centrul Capitalei (Gara de Nord)  era prevăzută în proiect la doar 20 de metri de arena milionarului.

Anul trecut, omul de afaceri s-a inteles cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, să modifice planul.

“Dacă nu îmi face trenul peste patinoar, pe care trebuie să-l demontez în momentul ăla, pentru că nu pot lasă trenul peste terenul meu de hochei, îl demontez și îl fac cadou sârbilor, maghiarilor, cuiva prin jur, atunci încep să fac campusul pe care l-am vrut eu pentru marea universitate. Acum o să mă limitez la Universitatea de Sport. Și fac Universitatea de Sport, o scot din grajdurile regale și le fac în rând. Din patinoar vine în rând piscină olimpică, iar căldura pe care patinoarul o aruncă afară o bag direct în apă, am învățat asta tot de la maghiari. După care sala de gimnastică a Nadiei și tot așa. Atenție, totul pentru tineret”, a declarat Ion Țiriac, citat de Sport.ro.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMAFIA CERTIFICATELOR FALSE. Se fac averi pe seama pandemiei. Cât costă un pașaport COVID
Articolul următorDosarul DNA în care sunt interceptați ministrul Drulă și doi liberali are efecte. Florin Cîțu și-a anunțat decizia