Unii șefi de structuri de informații defileaza la brat cu oameni de afaceri despre care afirma că lucrează sub protecție și cu succes garantat. Dorin Iacob, fost șef de cabinet al directorului SRI, Vilgil Măgureanu, a continuat seria dezvăluirilor la Realitatea Plus  și a explicat că cel mai mare rău îl fac oamenii sau grupările care se erijează în reprezentanți sau agenți acoperiți ai structurilor de informații. Dorin Iacob a încercat să meargă la rădăcina statului paralel și a vorbit de studenții străini de dinainte de 1989..Erau firme de comerț exterior. 
” Atât în politie cât și în securitate se lucra cu oameni, cu informatori necesari pazei epocii socialiste. Ne cautam un alt drum în epoca economiei de piață și se întâmplă fenomene banale. Arabul care se ocupa înainte cu blugi și țigări începe să aducă tiruri cu bere. Cine se mișcă foarte repede? Arabul care se putea descurca mai bine cu vama etc. Dar cine devine stăpânul jocului? Nu cel cu banul? Sprijinit și mai mult de domnul ofițer.
Sa va spun ceva anecdotic. L am cunoscut pe domnul Omar Hayssam prin 1994 și pana în ziua de azi îmi aduc aminte de ceea ce m a șocat atunci. Am fost ușor indignat. Birourile lui și firmele lui erau pline de foști ofițeri de poliție, chiar și foști ofițeri de securitate. El stăpânea lucrurile. Dar era ceva onest, erau oameni angajați directori, directori comerciali. Din epoca aceea, din perioada primelor privatizări, noi moștenim o poveste care mi as dori foarte să se termine odată. Povestea acoperiților. Povestea cu suntem de la SRI, suntem de la SIE sau de nu știu unde. În realitate, nici SRI, nici SIE nu dirijeau oameni care să facă ei nu știu ce privatizare. Se ajungea ca băncile să dea credit pe o bucata de hârtie pentru că e de acolo sau e de dincolo. Era o lupta foarte grea. O parte dintre noi vedeam fenomenul descris și încercăm să reglăm, o parte erau foști colegi ai noștri, se cautau soluții ca să faci firme care sa acopere ofițeri și se devia spre lăcomie, spre a pune mana pe bani. De atunci au învățat unii sa folosească acest lucru, iar alții mai abili sa l institutionalizeze. (….) N am reușit sa tragem o linie. N am reușit sa ne oprim undeva. Exagerez acum. Am reușit. Am reușit pentru că am fost împinși de la spate. Am întrat în NATO și a trebuit să ne forțăm să ne adaptăm legislația. A m avut un parcurs mai greoi ca alte state sa intră-n în UE, în genunchi, dar partea buna a fost ca a trebuit sa ne fortam să ne adaptam legislația. Ne am adaptat legislația, am avut o pe hârtie și mulți dintre noi au zis, lasă. Când a început sa se aplice, a început sa fie mai complicat. Protocoalele au venit și din firesc, au venit și dintr un năduf. Ajungem în epoca noastră moderna și vedem un general ca domnul Oprea care spune ca el este interesul nostru național. Avem Colegiul Național de Apărare. A apărut și masoneria. Au apărut cluburile, de toate. Domnul Oprea spune la un moment dat ca el este interesul național. Pai doctorandul lui de la ANI, pai absolvenții de cursuri de genul asta când urmează sa devină secretari de stat sau miniștri se gândesc ca au fost duși acolo ca să servească interesul național, dar o sa le spună el dl Oprea, sau dl Ghiță, sau dl Coldea, intr o zi, cine și ce este interesul național. E BOLNAV. Oameni buni, puneți mâna pe telefon dacă ziceți că a fost la voi SRI cu nu știu cine și ți s a spus că aceluia trebuie sa vinzi nu știu ce bun al statului. Or fi avut în colegiul de conducere ca nu știu ce sa se întâmple cu nu știu ce grup petrolier. Am auzit o năzbâtie zilele astea de îmi sta ceasul. Un șef de structura de informații se duce de mână cu un om de afaceri sa l prezinte la guvern. Să mai verific! Dacă e asa, nu ne mai facem bine… ” a istorisit cu răbdare Dorin Iacob lăsând povestea cu suspans și declarând ca speră să nu stea lucrurile cum se văd la această oră și mai are o s peranta în acest sens. 
Dar Alexandra Păcuraru, moderatoarea emisiunii Culisele Statului paralel a spulberat misterul și a pus lucrurile în termeni precisi : Nu este normal ca acest domn Comănescu, după cum am citit în presa, sa pună presiune asupra domnului Stelian Ion, ca să iasă el cu Chițac în frunte pentru că dispune de toți banii. Tot dl Comanescu, veți vedea ca s a confirmat deja, a umblat cu un mare șef de structură ca să facă lobby pentru firmele sale”. Eu mai am însă o rezervă, a crescut tensiunea Dorin Iacob.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreședintele PSD îl întreabă pe șeful statului ce sentiment îl încearcă în fata prietenului lui Nicușor Dan, Câine
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 69. Atenție, se deschid ușile!