Odată ce s-a instituit hotărârea Grupului de Comunicare Strategică de a obliga autorităţile publice locale să monteze în impobile cutii cu dezinfectanţi pentru mâini, Primăria Sectorului 4, reprezentată de primarul Daniel Băluță, solicită intervenția de urgență a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență în sensul plafonării sau rechiziționării dispenserelor și a soluțiilor dezinfectante existente în acest moment pe piața de profil. 

“Măsura este neapărat necesară întrucât imediat după publicarea ordonanței militare nr. 4, ce cuprinde obligativitatea autorităților locale de a monta la scările de bloc sisteme de distribuție a dezinfectanților, prețurile acestora s-au dublat fără motiv evident. 

Reamintim faptul că numai în Sectorul 4, pentru a îndeplini prevederile ordonanței militare numărul 4, este necesară achiziționarea a cel puțin 10.000 de dispensere și zeci de mii de litri de dezinfectant, ori în condițiile în care piața reacționează în detrimentul publicului, considerăm că intervenția autorităților este imperativ necesară.”

Dispenserul e acel dispozitiv de scurs dezinfectant pe mâini. 

Primăria Sectorului 4 a fost prima primărie din ţară care a dezinfectat străzile şi scările de bloc.

Articolul precedentProiect de lege PSD luptătorii din linia 1. Familiile medicilor răpuşi de COVID-19 vor primi pensii de urmaşi
Articolul următorLupta pentru somajul tehnic!