Într-o singură lună de stare de urgenţă, autorităţile române au dat 200.000 de amenzi în valoare de 78 milioane euro, echivalentul impozitului plătit de companii pe luna februarie, explică New York Post.

Fox News și BCC semnalează și ele măsurile drastice luate în România, titrând că „România are unul dintre cele mai slab finanţate sisteme de sănătate, aşa că amenzile au rolul de a-l împiedica să devină suprasolicitat”, notează BBC.

Comparativ cu România, care a dat 200.000 de amenzi în mai puţin de o lună cetăţenilor care au încălcat măsurile de izolare din cauza epidemiei de coronavirus, Marea Britanie a dat 3.500 de amenzi, între 30-60 de lire sterline.

Totalul amenzilor date în România între 24 martie şi 19 aprilie se ridică la 78 de milioane de euro, adică echivalentul impozitului plătit de companii pe luna februarie 2020, susţine BBC. Similar cu măsurile din Italia şi Spania, românii trebuie să completeze declaraţii atunci când ies din case pentru a explica de ce şi unde merg.

Amenzile încasate de români sunt între 2.000 şi 20.000 de lei, în condiţiile în care salariul mediu în ţară este de 3000 de lei.

Articolul precedentGuvernul se bâlbăie, așa că s-a primit directivă de la Comisia Europeană: Iată regulile pe care trebuie să le respectate angajații care revin la muncă!
Articolul următorIonel Arsene: , Guvernul KO (Klaus & Orban) a dat nemţenilor o legătură de ceapă verde şi trei ridichi