Mai multe voci din guvern, în frunte cu Florin Cîţu, au afirmat că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Ar fi nevoie, potrivit calculelor, de suplimentarea bugetuluicu 6 miliarde de lei. Sunt aproape 3,5 milioane de copii care ar beneficia de pe urma acestei legi. 

Liberalii au acuzat PSD că în legea din decembrie, pe care a promovat-o în Parlament, nu ar fi prevăzut şi sursele de finanţate. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD,  a afirmat, ieri seara, că banii pentru dublarea alocaţiilor pot veni din impozitarea pensiilor speciale. 

El a ţinut să precizeze că dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă de impozitarea pensiilor speciale, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională.

„Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, a afirmat Ciolacu, la B1 TV.

Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ciolacu, susţine că Monitorul oficial poate funcţiona pe repede înainte, chiar dacă OUG va fi dată „noaptea ca hoţii.”

Cu acelaşi prilej a mai spus că este pregătit pentru o alianţă electorală cu ALDE şi Pro România, fiind în contact permanent cu liderii acestor formaţiuni. 

Articolul precedentAnunțul politic al momentului: „Gata cu Klaustrofobia!” Vom avea prelungire la starea de alertă?
Articolul următorSE SCHIMBA GARDA?