Mădălin Giurcău, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a chefuit sâmbătă seara, în plină pandemie, alături de mai mulți oameni de afaceri din Gorj și Dolj, scrie Gorj Online care prezintă și imagini video de la sindrofie.

Mădălin Giurcău nu a ținut cont de pandemia de coronavirus sau de restricțiile în vigoare pentru că a fost ziua unui bun prieten. Sâmbătă seara, la o cunoscută pensiune din comuna Runcu, subsecretarul de stat a chefuit la petrecerea unui afacerist craiovean condamnat, în urmă cu câțiva ani, în mai multe dosare, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals și uz de fals.
Acest afacerist este, conform publicației menționate, principalul furnizor de făină al brutăriilor pe care le dețin, condamnat, în trecut, pentru mai multe fapte penale de natură economică, printre care spălare de bani, evaziune fiscală, dar și pentru înșelăciune, participație improprie la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, dare de mită, cesionare fictivă a părţilor sociale ale societăţii, în scopul sustragerii de la urmărirea penală și arestat în mai multe rânduri. Pentru toate acestea, doljeanul a executat o pedeapsă de trei ani în închisoare.
În plus, într-unul dintre dosare, în care a fost acuzat de înșelăciune cu file cec fără acoperire, infracțiune pedepsită cu închisoarea între 10 și 20 de ani, prejudiciul fiind 5,7 miliarde de lei vechi, a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, iar doi avocați și doi judecători doljeni au fost arestați pentru trafic de influență, complicitate la dare de mită, respectiv luare de mită, după ce apărătorii inculpaților au intervenit pe lângă magistrați pentru a aplica pedepse mai blânde clienților lor și le-au oferit 45.000 de euro, mai scrie sursa citată.
Giurcău și-a abonat familia la banul public
Mădălin Giurcău, fost șef al Oficiului pentru Protecția Consumatorului Gorj, a devenit din 14 ianuarie vicepreședinte al ANPC. Acesta a fost numit cu sprijinul lui Robert Filip, lider ALDE Gorj și primar al orașului Rovinari, care este și nașul său.
Loredana Giurcău, fosta soție a noului vicepreședinte, este angajată a OPC Gorj, post pe care l-a câștigat printr-un concurs la care au participat 6 candidați. Actuala nevastă a noului vicepreședinte al ANPC, Clara Giurcău, administrează fabrica de pâine Gerpen din Targu-Jiu, care își distribuie produsele la magazine, restaurante si pensiuni din Targu Jiu și împrejurimi.

Articolul precedentGabriela Firea este convinsă că liberalii vor frauda şi alegerile parlamentare
Articolul următorRaed Arafat spune adevărul despre câte paturi ATI avem pentru bolnavii COVID-19