Niciodată în ultimii 30 de ani nu au dârdâit bucureștenii atât de mult în casele lor. Conform senatorul PSD Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, Bucureştiul este încălzit acum de doar 2 CET-uri, din 6, câte au fost construite şi ar fi necesare.

„În dimineaţa groazei când a izbucnit incendiul de la ‘Matei Balş’ nu era nicio avarie în zonă, deci nu mai daţi vina pe Firea şi compania înfiinţată de mine şi echipa mea – Termoenergetica, pentru a putea atrage fonduri europene necesare reabilitării reţelei de termoficare – ceea ce am şi făcut (300 mil euro). Şi prin care am reabilitat 270 km de conductă, ceea ce nu va face în patru ani colegul dumneavoastră de la primărie. Oamenii din Sectorul 2, unde se află şi spitalul, dar şi cei din celelalte sectoare, tremură de frig în case pentru că dumneavoastră, cei din guvernarea PNL – USR Plus, nu investiţi în CET-uri, nu le reparaţi, nu le modernizaţi”, a scris Firea, duminică, pe Facebook.

“În timpul mandatului meu tot se mai străduiau, pentru că le trimiteam nenumărate adrese, organizam comandamente, grupuri de lucru, ne duceam peste ei, solicitam respect faţă de bucureşteni la Guvern, Preşedinţie, CSAT. Se mişca ceva, până la urmă, prin implicarea mea directă, ca primar! Dar acum, noul primar, colegul dumneavoastră, nu vrea să-i deranjeze pe guvernanţi pentru ‘mofturile’ cetăţenilor. Domnul Dan a spus fără echivoc că e foarte bine cu 19 grade în case, deci peste tot: în spitale, grădiniţe, cămine de bătrâni etc. Cine să se mai zbată acum pentru oameni? Domnule ministru de dreapta au ars şapte spitale sub dumneavoastră şi colegul Tătaru. Patru chiar în mandatul dumneavoastră! Deci nu mai este o întâmplare! Aţi recunoscut public că abia acum aţi citit raportul privind tragedia de la Piatra Neamţ”, a completat Firea.

Sursa: Realitatea Din PSD