Valurile de comentarii stârnite de declarațiile lui Vlad Voiculescu în privința unei posibile raportări eronate a decedaților din cauza COVID, l-au supărat, într-un târziu, și pe liderul USR Plus Dan Barna.

Șirul de gafe și de nenorociri care s-au petrecut în mandatul lui Vlad Voiculescu ca ministru al Sănătății nu l-au impresionat, la momentul petrecerii lor, pe liderul USR Dan Barna.

„Poziția noastră este foarte clară. Îl susținem pe Vlad Voiculescu. Alianța USR PLUS îl susține pentru că ceea ce face este varianta corectă de reformă și de pași înainte în Sănătate. Că trebuie îmbunătățită comunicarea, categoric de acord. Că trebuie cizelat mai mult mesajul în care Vlad iese și explică măsurile, total de acord. Vlad nu este perfect. Nu este un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de Sănătate, dar este de departe cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment”, a declarat Dan Barna înainte ca premierul Florin Cîțu să-l demită pe Vlad Voiculescu.

Barna și-a schimbat acum poziția față de capacitățile lui Voiculescu, criticându-l în urma declarațiilor sale post-demitere, în care fostul ministru a spus că se ascund mii de morți de COVID, că raportările sunt eronate.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu a procedat corect în momentul în care a anunțat în conferința de presă că există câteva mii de morți în plus de COVID-19. Dan Barna a spus: „Poziția mea este aceea pe care am discutat-o și cu premierul a doua zi. Din punctul meu de vedere, o analiză tehnică pe niște discrepanțe de date între două baze de date este o chestiune care trebuie verificată. În momentul în care ai niște concluzii, ai identificat problema de metodologie sau oricare a fost problema, atunci are rost să faci o comunicare, până atunci, însă, este ca și cum spui: uite, lucrez la o problemă de matematică și sunt în plină rezolvare.(…) Cât timp nu ai un rezultat, un proces finalizat de verificare al unor date, informațiile acestea de parcurs nu aduc decât rumoare și eu consider că nu era necesară aceea comunicare.”, a spus vicepremierul Barna.

După demiterea lui Vlad Voiculescu, Dan Barna și Dacian Cioloș au declarat că ar putea rupe coaliția cu PNL, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Acum, coaliția stă pe niște baze cert mai solide decât cele din decembrie. E mai încurajator pentru toți membrii din coaliție. Acum reconstruim încrederea. A fost zdruncinată la începutul săptămânii. Dacă am fi plecat, am fi fost imaturi pentru că această tensiune din coaliție era despre funcționarea noastră ca echipă, mai puțin despre România. Cred că e dovada de maturitate, dovada că suntem acei politicieni de care România are nevoie”, a explicat liderul USR Plus.

Dezastrul făcut de Voiculescu la Sănătate încă se resimte. Bolnavii de cancer, fără tratament.

Imagine

Zilele trecute a izbucnit un nou scandal care îl are în prim plan pe Vlad Vociulescu. În timp ce era ministru, acesta nu s-a asigurat că bolnavii de cancer vor avea acces la tratament citostatic, deși Ministerul a primit numeroase semnale în acest sens.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl critică și îi adresează o întrebare tulburătoare: „Fostul ministru al Sănătății a inițiat acele tabere pentru copiii bolnavi de cancer… Cum e posibil ca un om care a făcut așa ceva să-i lase acum pe bolnavii de cancer fără medicamente?”

„În legătură cu citostaticele, cu bolnavii de cancer, domnule Pândaru, în vreme ce noi vorbeam, în vreme ce se ciocneau p-aici politicieni – se rupe, nu se rupe (coaliția – n.r.), cine își dă demisia, cine nu și-o dă – chiar în acest timp, adică în ultimele două săptămâni, bolnavii de cancer nu mai aveau medicamente. Ăsta e un fapt. Cum a fost posibil, vă întreb pe dumneavostră, cum a fost posibil? Deci indiferent ce se întâmplă acolo, tot felul de convulsii politice și așa mai departe… iar acesta este ultimul lucru pe care-l mai spun despre fostul ministru al Sănătății. Fostul ministru al Sănătății a inițiat acele tabere pentru copiii bolnavi de cancer… Cum e posibil ca un om care a făcut așa ceva să-i lase acum pe bolnavii de cancer fără medicamente?” a declarat CTP la Digi24.

Acesta a mai declarat că situația de fața de la Institutul Oncologic din Capitală este inadmisibilă, iar fapta este una extrem de gravă.

“Nu există așa ceva, ăsta e un lucru foarte grav. Dacă nu reușești să controlezi în interiorul acelui minister un fenomen de asemenea gravitate, cum este lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer, atunci ce naiba controlezi în ministerul ăla? Adică există ceva mai important decât asta? Ceea ce am spus de la începutul poveștii ăsteia a fost că în această perioadă, în ultimele luni, Ministerul Sănătății nu a fost centrat pe pacienți, nu a fost centrat pe bolnavi, nu a existat o concentrare, o preocupare în direcția menținerii și îmbunătățirii stării bolnavilor, nu numai bolnavilor de Covid. Și cu asta am închis acest subiect.”, a mai completat Cristian Tudor Popescu.

Articolul precedentBreaking News! Decizie de ultimă oră pentru Ion Iliescu luată de oamenii lui Iohannis
Articolul următorRealitatea de lângă tine. Agoniseala de-o viață, făcută scrum. Mariana Bleancă, singură sub cerul liber