Unele dintre ajutoarele oferite de Primăria Capitalei vor dispărea, anunță Nicuşor Dan. Printre acestea se numără și cele câteva sute de lei pe care le primeau cuplurile care aniversau 25 de ani, care sunt persoane de vârsta a treia, dar nu nominalizat și celelalte ajutoare care vor fi anulate.

Deși va păstra majoritatea programelor de ajutor implementate de fostul primar general, Gabriela Firea, Nicușor Dan a decis să taie sprijinul pentru anumite persoane. Anunțul a fost făcut chiar de către primar, miercuri seară, la un post de televiziune.

“Primăria Generală în ultimii ani a acordat mai multe feluri de ajutoare sociale, cele mai consistente sunt cele pentru persoanele cu dizabilităţi – adulţii, copii. Am promis în campanie şi o să continuăm să le acordăm. Mai există ajutoare pentru nou născuţi, ajutoare pentru femei însărcinate, ajutoare pentru familii monoparentale, ajutoare pentru prevenirea abandonului şcolar. Acestea sunt ajutoare sociale pe care o să le păstrăm în bugetul pe anul viitor, aşa cum am promis încă din campanie.

Pe de altă parte, sunt fel de fel de alte cheltuieli sociale pe care nu să le mai păstrăm, cum ar fi acelea cu vacanţe în Grecia şi tot felul de alte stimulente care nu îşi au locul, mai ales în situaţia financiară în care ne aflăm acum. (…) În momentul de faţă, există un ajutor pentru femei însărcinate, care o să rămână, există un ajutor care se dă pentru nou născuţi, acesta o să rămână în continuare, mai există un program de fertilizare in vitro care o să rămână în continuare. Toate cele pe care le-am menţionat sunt cele care rămân”, a afirmat Nicuşor Dan.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBilanțul DNA după ce Lia Olguța Vasilescu a dovedit că a fost hărțuită și ținută în arest degeaba
Articolul următorLia Olguța Vasilescu și Daniel Cătălin Zamfir îi arată „plăcuța suedeză” lui Cîțu. „Mai ai aer?”