Senatorul Daniel Cătălin Zamfir și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, l-au luat în vizor pe prim-ministrul Florin Cîțu. Acesta a fost până la investirea sa în fruntea Guvernului, ministru al Finanțelor. În acest sens, cei doi membri ai PSD i-au reamintit lui Cîțu că Banca Mondială a declarat anii în care au guvernat social democrații, 2017-2019, au fost cei mai buni ani pentru români.

„ADEVARUL VERSUS PLACUTA SUEDEZA!”, a scris Daniel Zamfir pe contului de Facebook.  „Și, totuși, Banca Mondială nu e controlată de ruși! Așa a distrus “ciuma roșie” România!

Imagine

Cum e, Cîțule? Mai ai aer? Să zică bine -a se citi „adevărul” – Banca Mondială despre guvernarea PSD, ți-a omorât toata propaganda cu prăpastia în care a dus PSD țărișoara…”, a mai scris Zamfir, însoțind postarea cu un raport al Băncii Mondiale, preluat în luna iulie de publicația Lumea Banilor.

Imagine

Lia Olguța Vasilescu a distribuit și ea mesajul lui Zamfir.

Iată ce a constat Banca Mondială:

Romania a dus-o foarte bine intre anii 2017-2019, datorita unui program de guvernare aplicat realist si eficient ce a avut ca rezultat o crestere economica nemaiintalnita pana la acel moment, cu investitii uriase, stimularea productiei interne si cresterea puterii de cumparare a salariilor si pensiilor cu un procentaj de peste 25%. Mai exact, 1,9 milioane de romani au fost salvati si scosi dintr-o saracie lucie, dusa la limitele extremului, titrează luba.ro.

Situatia a fost prezentata la acea vreme de catre analistul economic Cristian Socol, profesor universitar.

Concret spus, unul dintre rezultatele evidentiate de catre Banca Mondiala si citate de Cristian Socol – artizan al programului de guvernare PSD din perioada 2017-2019 – a fost cresterea-record cu 31% in doar trei ani de guvernare social-democrata, de la 9.650 de dolari in anul 2016 la 12.630 USD in anul 2019.

“Fapte, nu vorbe si promisiuni desarte.

#efectulprogramuluideguvernare20172019

Avand in vedere rezultatele din perioada 2017-2019, Banca Mondiala a inclus Romania in randul tarilor cu venituri mari. Astfel venitul mediu pe locuitor a crescut cu 31% in doar 3 ani de guvernare social-democrata, de la 9650 USD in anul 2016 la 12630 USD in anul 2019.

Acestea sunt #fapte si #efecte ale programului de guvernare aplicat incepand cu anul 2017, bazat pe strategiile #newdevelopmentalism si #wageledgrowth. Un program care a permis o crestere economica record, investitii, stimularea productiei interne, cresterea puterii de cumparare a salariilor si pensiilor cu peste 25% si scoaterea din saracie extrema a 1,9 milioane romani”., a scris, atunci, prof. Cristian Socol, pe pagina lui de Facebook.

* Gasiti aici datele publicate de catre Banca Mondiala, pe state

Sursa: Realitatea Din PSD