Direcția Națională Anticorupție a decis clasarea dosarului Fațada, în care primarul Craiovei,  Lia Olguța Vasilescu, era acuzată de luare de mită şi spălare de bani. La declanșarea anchetei, primarul PSD a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior s-a aflat în arest la domiciliu. Astăzi, DNA a emis un bilanț „glorios” a dosarelor de corupție.

În cazul Olgulței Vasilescu, procurorii DNA au finalizat dosarul cu „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”, menționând și că „nu există probe că a săvârșit infracțiunea”.

„După patru ani de hărțuire sistematică, interceptări, abuzuri asupra unor apropiați care nu aveau altă vină decât că au vrut să mă ajute ca orașul Craiova să devină unul mai frumos, de denigrare, de stres pentru mine și familia mea, astăzi, am primit vestea clasării unui dosar pentru care am fost reținută și încătușată.” a fost prima reacție a Olguței Vasilescu.

După acest eșec, Direcția Națională Anticorupție a emis presei, conform stiripesurse.ro, în care listează dosarele de corupție, finalizate cu condamnări, din luna noiembrie: 66 de inculpaţi prin 35 de hotărâri judecătoreşti definitive.

Printre persoanele condamnate figurează: fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României Mihail Vlasov, 4 ofiţeri de poliţie, un primar de oraş, 4 primari de comună, un avocat, doi manageri de spital, un profesor universitar – facultate de medicină şi un administrator club de fotbal.

Conform DNA, pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 66 de inculpaţi variază între 9 ani şi 6 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu spune că Guvernul a păcălit cu cinism copiii țării
Articolul următorAnunț făcut înainte de trecerea în 2021: Nicuşor Dan taie din ajutoarele sociale