Deputatul PSD, Ana Cătăuță, a declarat, luni seara, la Antena 3, că din informațiile pe care le deține,  ”liderii separatiști de la Tiraspol sunt azi la Moscova și încerarcă să includă Transnistria pe lista regiunilor separatiste”.

”UE trebuie să iasă și să spună care sunt sancțiunile împotriva Federației Ruse,” a declarat Cătăuță, la emisiunea “Punctul de Întâlnire”, comentând scenariul în care Rusia ar invada Ucraina.

Cătăuță a făcut aceste declarații în contextul în care agențiile de presă Bloomberg și AFP au spus luni că președintele rus Vladimir Putin va anunța că recunoaște independența republicilor separatiste din regiunea ucraineană Donbas.

Administrația Prezidențială de la Moscova a publicat luni seară un comunicat care arată că Vladimir Putin le-a transmis lui Emmanuel Macron și Olaf Scholz că va semna curând decretul princ are recunoaște independența regiunilor separatiste din Donbas.

Ana Catăuță s-a nascut în Stănișești, județul Bacău. Ea este deputat PSD din 2020 si vicepresedinte al grupului PRO-America. Născută în 1985, Ana Cătăuță a fost ofițer pe relații externe la Banca Mondială. Ea a studiat Științe Politice la Universitatea din București.

Articolul precedentMarcel Ciolacu – “Omul politic al anului 2021”
Articolul următorSocial-democrații timișeni nu vor colabora cu liberalii