Jurnalistul Dan Bucura pare să fi prins gustul puterii. Ani la rând, a încercat să se agațe de un partid, neținând cont de culoarea politică și pendulând, în neștire, între “doctrine”.

În primă fază, a încercat să intre în PSD. Se întâmpla în preajma alegerilor parlamentare din 2016. La acea vreme, scrie presa centrală, Liviu Dragnea i-ar fi blocat “ascensiunea” mult râvnită.

În acea perioadă, numele său era vehiculat pentru ocuparea unui loc pe lista PSD pentru parlamentare.

“De 10 ani încoace, la fiecare scrutin electoral – mai puţin la prezidenţiale, desigur – am primit astfel de propuneri. Şi nu doar de la PSD, ci de la toate partidele. Mi s-a propus să merg la Camera Deputaţilor, la o primărie de sector în Bucureşti, ba chiar şi la un consiliu judeţean. Pe toate le-am considerat discuţii amicale, care au rămas la stadiul de discuţii. Până astăzi, nu am făcut o zi de politică în viaţa mea”, spunea, în 2016, jurnalistul.

Nu a negat, însă, nicio secundă că acesta ar fi planul său măreț.

“Am avut 3 propuneri pentru o candidatură la alegerile din decembrie (2016, n.r.). Una dintre ele a fost foarte concretă, probabil eligibilă, dar era venită dintr-un judeţ al ţării. M-a onorat, însă mi s-a părut total neprincipial ca eu, născut şi crescut în Bucureşti, să merg în faţa unor oameni dintr-un judeţ îndepărtat şi să le cer votul. Despre celelalte nu vreau să vorbesc, atâta vreme cât nu au fost finalizate. Dar, cu siguranţă, dacă va exista o propunere serioasă şi concretă, voi da un răspuns pe măsură. Nu îmi plac situaţiile în care planează suspiciuni şi nici un discurs duplicitar nu mă caracterizează”, spunea Bucura.

De fapt, jurnalistul nu ar fi fost mulțumit cu propunerea ca el, “născut şi crescut în Bucureşti”, să nu obțină o funcție în buricul târgului.

Dan Bucura își încearcă norocul, în prezent, la PNL, întorcând astfel armele împotriva “forțelor componente ale ciumei roșii”. Iar ținta sa nu e deloc de neglijat! “Gurile rele” spun că micul cameleon s-ar bucura la o candidatură la Primăria Sectorului 5, ba chiar și la un fotoliu de deputat!

Pentru a-și vedea visul cu ochii, Dan Bucura duce, de ani buni, campanii de denigrare la adresa primarilor și politicienilor care nu i-au căzut în plasă și orchestrează linșaje mediatice nefondate, cu iz puternic de șantaj, ori de câte ori beneficiază de expunere.

Pe de altă parte, tot presa relatează că Dan Bucura ar fi fost implicat într-un scandal monden privind apelarea la serviciile sexuale ale unor “asistente” de televiziune, prostituate de lux, alături de alţi jurnalişti şi oameni de afaceri. Într-o lume curată, jurnaliștii, fie ei și “de investigații”, ar trebui să aibă o viață personală mai morală, având o misiune public asumată. De multe ori, însă, astfel de personaje sunt mai urâte decât restul societății.

Articolul precedentCriza coronavirus în Europa și lipsa reacției românești
Articolul următorPUTEM ÎNVINGE?