Cazul Chesnoiu arată că a întrat dihonia în PSD. A fost bătăios, a fost vocal, s-a bătut ideologic și tactic, a fost suficient de moderat în acțiune cât să mențină un echilibru pe sârmă cu PNL. Degeaba! PSD s-a înecat la mal. Nu foarte clar dacă din jocurile egoiste generalizate pe persoană fizică sau din spaima că lupta cu DNA l-ar arunca înapoi în istorie.
Cu siguranță, Adrian Chesnoiu era revelația echipei guvernamentale a PSD. Energic, curajos, cu inițiativă și verb. Le-a dat românilor speranța că, într-un moment în care nimic nu mai părea să meargă în economie, întoarcerea la glie și dragostea pentru pământ a țăranului care zace, ne place sau nu, în fiecare dintre noi ne vor scoate la lumină.
Dar glia noastră e iubită și de fotovoltaicul Virgil Popescu. Și în Guvernul Ciucă s-a produs un scurtcircuit la care nu se aștepta nimeni.
Revenind la PSD este suspectă similitudinea de mesaj a atomicului ministru al Apărării, Vasile Dâncu, și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, dar și viteza fulgerului cu care au venit reacțiile. Și nu e de exclus posibilitatea ca președintele PSD să fi ascultat de sfaturile “de criză” ale sociologului rătăcit între mine marine. Mai ales ca Vasile Dâncu este pe lista neagră a apropiate remanieri și contra-atacă în partid. De ce să aplauzi demisia celui mai bun om din Guvern, de ce să-ți dai demisia pe Facebook și nu într-o conferință de presă, în care să explici despre ce e vorba și să-ți aperi nevinovăția, de ce să te grăbești să emiți puncte de vedere în fața unui eveniment care în memoria colectivă a social democraților declanșează un fior rece pe șira spinării? Pentru că Vasile Dâncu a gândit mulți pași mici în istoria acestei țări, pași mărunți, pas cu pas către nicăieri și știe că demolarea unui partid e mai eficientă când începe cu secretarul general decât cu președintele său. Și, apoi… principiul dominoului! Pas cu pas!  Doar nu e prima dată! 
Tovarășii social-democrați, nu mai fiți complexați! Dacă într-un stat de drept există instituția imunității este de datoria voastră să cercetați speța, să verificați procedurile, să dați un vot după o îndelungată cumpănire și nu după ce v-ați înfipt deja cu coarnele în gard!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: La mulți ani, Adrian Năstase!
Articolul următorVasile Dîncu despre campania Realitatea de salvare a bisericilor: Vă felicit, cred că o inițiativă promovată de toate partidele va avea succes